Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Rezultatai parengti, peržvelgus ir įvertinus 300 tūkstančių JAV kompanijų ir individualių įmonių veiklą. Kiekvienai sferai atstovavo ne mažiau kaip 100 kompanijų. Duomenis penkerius metus rinko speciali konsultavimo agentūra.

Kaip rodo rezultatai, lyderiaujančios verslo sferos reikalauja puikaus profesinio pasirengimo. Sąraše atsidūrė nemažai specialybių, kai žmogui galima dirbti namuose, nebūtina išlaikyti krūvos darbuotojų ir netgi tam nuomotis patalpas.

Pateikiame pelningiausių verslo sričių sąrašą:

1. Privatus auditorius. Jo paslaugos reikalingos visais laikais. Nebūtina investuoti į kompanijos plėtrą, nes auditoriai dažniausiai turi ilgalaikius klientus. O jeigu dirbate sau, tai biuro nuomotis nėra jokios būtinybės.

2. Manualinis terapeutas. Tradicinė medicina ne visuomet pripažįsta šiuos specialistus. Tačiau, nepaisant ignoravimo, jie yra paklausūs ir labai neblogai uždirba.

3. Plastikos chirurgai. Vis daugiau populiarumo sulaukia nesudėtingos operacijos, kosmetinės procedūros ir įvairiausi tyrimai. Išlaikyti kliniką nelengva, tačiau paslaugų kainos padengia visus kaštus.

4. Buhalteriai. Kaip ir auditoriai, jie reikalingi visada. Konkurencija didelė, atlyginimas geras.

5. Privatus odontologas. Šiai rūšiai gydytojų niekuomet netrūksta klientų. Geri odontologai ne tik turi ištikimą būrį klientų, bet jiems dar prisideda naujokai, kurie ateina pagal tų klientų rekomendacijas. Tai pati geriausia reklama.

6. Mokesčių dokumentacijos tvarkytojas. Ne kiekvienam piliečiui patinka pildyti deklaracijas ar stovėti ilgiausias eiles mokesčių inspekcijoje. Ta žmonių savybe puikiai naudojasi privatūs mokesčių dokumentacijos tvarkytojai. Ar girdėjote apie tokius Lietuvoje?

7. Odontologas ortodontas. Amerikoje ortodontai (tiesinami dantys, koreguojamas sukandimas) ypač populiarūs. Jei nori holivudinės šypsenos, turi būti pasirengęs už ją pakloti didžiulius pinigus.

8. Advokatas. Reikalinga visiems gyvenimo atvejams.

9. Smulkaus kredito specialistai. Krizės laikotarpiu ypač pagausėjo firmų, kurios suteikia nedidelius kreditus už kompanijos produkcijos užstatą. Tai, pasirodo, labai pelninga veikla.

10. Privatus finansų valdytojas. Vakarų šalių gyventojai jais pasitiki net labiau nei bankais ar savo santaupų maišeliu, pakištu po lova. Ten netgi pensininkai už savo santaupas perka vertybinius popierius.

Žurnalo ekspertai suskaičiavo ir tai, kokios profesijos atneša mažiausiai pelno. Pasirodo, dažniausiai šiai kategorijai priklauso žmonės, dirbantys aptarnavimo srityje. Jų vidutinis metinis atlygis sudaro 18,23 tūkst. dolerių. Tai virtuvės darbuotojai, virėjai, padavėjai, indų plovėjai, pardavėjai.