Neseniai vienoje laidoje mačiau, kai gaminami chicken nuggets kepsneliai, kuriuos galite rasti beveik kiekviename greito maisto restorane. Labai greitai ir paprastai pagaminami, o ir nėra tokie nesveiki kaip daugelis įsivaizduoja. Juk vištienos kepsneliai čirška ne aliejuje, o orkaitėje. 

Sukurkite šeimai smagią pramogą, pavadinkite tai greito maisto vakaru. Neabejojame, vaikams toks valgiaraštis labai labai patiks. 

REIKĖS:

1 vištos krūtinėlės;

50 g kukurūzų dribsnių.

3 v. š. miltų;

druskos;

paprikos miltelių;

juodųjų pipirų;

1 kiaušinio trynio

50 ml citrinos sulčių.

GAMINIMAS:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio juostelėmis. Į dubenį suberkite miltus, druską, pipirus. Į kitą indą supilkite kiaušinio trynį ir citrinos sultis. Viską kruopščiai išmaišykite. Gerai susmulkinkite kukurūzų dribsnius. 

Į miltų mišinį sudėkite vištienos juosteles ir gerai išmaišykite, kad kiekviena juostelė pasidengtu mišiniu. Imkite po vieną vištienos juostelę, šiek tiek pamirkyti trynio ir vandens mišinyje, pavolioti kukurūzų dribsniuose ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

Siūlome patiekti su česnakiniu padažu (majonezas, citrinos sultys, prieskoniai, smulkintas česnakas) ir orkaitėje keptomis bulvių puselėmis. Nepamirškite ir šviežių salotų! Skanaus!

Nuotr. Shutterstock