Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

KEPTA KIAUŠINIENĖ

Su keptu kiaušiniu viskas paprasčiau nei paprasta  jeigu neturite specialių širdelių formų, tuomet galima širdį išpjauti skrebutyje ir į skylutę įmušti kiaušinį. Va taip va...

Nuotr. Shutterstock

Jei turite širdelės formas (tinka ir tos, kur sausainiams skirtos) procesas bus dar paprastesnis. Įmuškite kiaušinį, kelias minutes pakepkite, dėkite į salotos lapais išklotą lėkštę. 

Nuotr. Shutterstock
VIRTAS KIAUŠINIS

Na, o jeigu pirmenybę teikiate virtam kiaušiniui, teks įdėti šiek tiek daugiau pastangų (nors irgi ne per daugiausiai). Nulupkite ką tik išvirtą kiaušinį, kol jis dar karštas įdėkite į iš popieriaus pagamintą lovelį, švelniai įspauskite į kiaušinį lazdelę, lovelio galus sutvirtinkite gumelėmis, palaukite, kol atšals ir voila!

Pamatykite, kaip tai padaryti. Spauskite ČIA

TRAŠKŪS VAFLIAI

Jūsų vyras smagurius? Padovanokite jam rytinį skanėstą! 

Šiuos vaflius pagaminti labai paprasta. Jums reikės 4 šaukštų cukraus, 4 kiaušinių, 250 ml pieno, 125 g sviesto, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 350 g kvietinių miltų. Gaminimas: sviestą išlydykite, sumaišykite su cukrumi, muškite po vieną kiaušinį, pilkite pieną ir išmaišykite. Po truputį dėkite miltus ir maišykite. Geriausia, aišku, kepti čirvinių blynų keptuvėje. Patiekti su ledais ar uogiene, šviežiomis uogomis. Skanių pusryčių!

Nuotr. Shutterstock