Na, o jeigu eglutę nusprendėte pasipuošti dar nesulaukę Kūčių vakaro, tai smarkiai rizikuojate, kad vaikai tiesiog suvalgys šventinę namų dvasią. Tada turite daryti mažiausiai dvi eglutes - viena valgomoji, o kita - parodinė... Nes kitaip eglutė taps kantrybės arba kankinimo įrankiu. O juk su vaikais taip nenorime elgtis, tiesa?

Reikės:
100 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus,
0,5 stiklinės medaus,
1 kiaušinio trynio,
2 stiklinių sijotų miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
0,5 cinamono,
0,5 šaukštelio smulkintų muskato riešutų,
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1 šaukštelio malto imbiero.

Gaminimas. Išimkite sviestą (margariną), kad suminkštėtų iki kambario temperatūros, ištrinkite su cukrumi, supilkite medų, įmuškite kiaušinio trynį.

Atskirame indelyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius, imbierą, muskato riešutus. Viską išmaišykite ir tada gerai išsukite su sviesto, cukraus ir kiaušinio plakiniu. Tą masę suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai.

Įkaitinkite orkaitę iki 18 laipsnių. Iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio, išspauskite norimas formeles ir išdėliokite ant sauso kepimo skardos.

Kepkite 8-10 minučių, kol sausainiai taps lygūs. Tada išdėliokite sausainius ant grotelių ir leiskite jiems visiškai atvėsti - tik tada juos galėsite puošti glazūra (1 išplaktas kiaušinio baltymas, paskui 250 ml (gal ir daugiau) cukraus pudros, citrinos sultys).