Švedų kompanija „H&M“ Sidnėjuje atidarė pagrindinę parduotuvę. Tačiau viena klientė liko nusivylusi, nes paaiškėjo, kad parduotuvėje nėra didesnio dydžio drabužių apkūnesnėms moterims.

PASIŪLĖ VAŽIUOTI Į PRIEMIESTĮ

Amy Stockwell paprašė pardavėjos parodyti didesnių dydžių skyrių, bet ši atsakė, kad tokio skyriaus nėra. Kita pardavėja pareiškė Amy: „Brangute, gali nuvažiuoti į „Macquarie Park“. Ten jie turi tokių drabužių.“

Antra „H&M“ parduotuvė yra prekybos centre „Macquarie Park“, toli nuo miesto centro.

„Daily Mail Australia“ pakalbino „H&M“ atstovę pagrindinėje parduotuvėje, ir ši patvirtino, kad šioje parduotuvėje jie turi tik 16-os dydžių drabužių. „Didesnio dydžio drabužių yra keliose kitose parduotuvėse, taip pat ir parduotuvėje „Macquarie Centre“, – paaiškino ji.

Didesnio dydžio - tarp jų ir 26-to, drabužių yra internetinėje parduotuvėje.

A. Stockwell parašė, kad negavusi savo dydžio drabužių nesupyko, o veikiau susigėdo: „Apkūnios moterys, nesirodo mieste, mes vykstame į priemiesčius, čia mums vieta. Mes nesirodome prabangiose parduotuvėse su vynu, kur lankosi garsenybės. Mes einame į mums tinkamas vietas, kur esame tarp savų žmonių. Tokių kaip mes.“

Na, o per pagrindinės parduotuvės Sidnėjuje atidarymą buvo pristatyta kompanijos kartu su prancūzų dizaineriais „Balmain“ kurta kolekcija. Šimtai pirkėjų per naktį lyjant lietui stovėjo eilėje ir laukė 8.30 val., kai bus atidaryta parduotuvė. Žmonės į vidų leido po penkis, buvo galima įsigyti tik po penkis daiktus iš kolekcijų.

Panašaus pasisekimo naujausia kolekcija sulaukė ir parduotuvėje Lietuvoje.

TELPA NE VISI SKYRIAI

„H&M“ Komunikacijos ir spaudos centro vadovė Tiina Miettinen Suomijoje „5 braškių“ portalui sakė, kad drabužių prekybos tinklas siūlo labai platų asortimentą, todėl ne visi skyriai telpa visose parduotuvėse.

„H&M“ siūlo plataus pasirinkimo produkciją visai šeimai, taip pat ir „H&M Home“ – tekstilės, interjero dirbinių kolekcijas. Siūlome daug prekių, įkvėpimo šaltinių asmeniniam stiliui.

„Kiekviename skyriuje (moterims, vyrams, vaikams) pateikiame daug koncepcijų. Pavyzdžiui, moterų skyriuje yra modernios klasikos, kasdienių, šiuolaikinės mados drabužių, taip pat džinsinių drabužių, įdomių drabužių kasdienai – „L.O.G.G.“, madingų sportinių drabužių – „H&M Sport“, drabužių būsimoms mamoms – „Mama“, didesnių dydžių drabužių „H&M+“, maudymosi kostiumėlių, aksesuarų. Kiekvienam stiliui, koncepcijai skiriama vietos parduotuvėje. Mūsų patalpos ne visada tokios didelės, kad tilptų visi skyriai, deja, ne visada galime sutalpinti savo parduotuvėse absoliučiai visus gaminius.

Lietuvoje didesnio dydžio drabužių „H&M+“ yra parduotuvėse, įsikūrusiose prekybos centruose. Kitais metais absoliučiai visos mūsų kolekcijos bus prieinamos internetinėje parduotuvėje“, – „5 braškėms“ komentavo „H&M“ Komunikacijos ir spaudos centro vadovė.