Kaukės receptas yra gana paprastas. Esmė  garstyčios, kurios kaitina galvos odą, suaktyvina kraujotaką ir verčia kraują plūsti į plaukų folikulus.

Kaukę reikėtų tepti 1 kartą per savaitę visą mėnesį. Kaukė tepama tik ant galvos odos. Plaukų grožiu, ilgiu bei tankumu neatsistebėsite!

Garstyčių ir aliejaus kaukė

Reikės:

2 šaukštų sausų garstyčių miltelių,

2 šaukštų karšto vandens

1 kiaušinio trynio,

2 šaukštų alyvuogių, persikų, varnalėšų ar kitokio kosmetinio aliejaus,

2 šaukštelių cukraus (kuo daugiau cukraus, tuo garstyčių poveikis bus stipresnis),

Paruošimas. Garstyčių miltelius atskieskite karštu vandeniu. Palaukite, kol pravės, sudėkite kitus ingredientus ir išmaišykite. Košę tepkite per skyrimą ant galvos odos, ypač jei plaukai sausi. Geriausio efekto pasieksite, jei sausų plaukų galiukus dar patepsite pašildytu kosmetiniu aliejuku. Apgaubkite galvą polietileno plėvele, užsidėkite šiltą kepuraitę ar apriškite galvą skarele (rankšluosčiu).

Kaukę laikykite nuo 15 minučių iki 1 valandos priklausomai nuo to, kaip stipriai degina. Jei galite iškęsti, tai geriausia palaikyti apie 1 val., jei ne  tik 1520 min.

SVARBU! Pirmą kartą darant procedūrą, būtinai reikia iškęsti 15 min., net jei atrodo, kad galvos oda nusiners ar nuslinks visi plaukai. Per 15 min. nieko blogo plaukams ir odai nenutiks, o kai priprasite, galėsite išbūti ir ilgiau.

Po procedūros plaukus perplaukite drungnu vandeniu, po to  šampūnu. Geresniam rezultatui pasiekti naudokite balzamą, nes įšilusi galvos oda greičiau jį įsisavins.

Beje, vyrai, kurie bandė tokią kaukę, pajuto plaukų pagausėjimą. Be to, plaukai ne tik greičiau auga, bet ir tampa tankesni.