„Su vyru ruošiamės skirtis, bet jis nori, kad vaikų globa būtų padalinta po lygiai. Aš tam prieštarauju, nes gyvensime skirtinguose miestuose, vaikai lanko darželį. Juk nenormalu juos taip tampyti. Grasina, kad vėliau juos atims. Ar realu kad padalins vaikų globą po lygiai? Tarkime, savaitė pas mane ir savaitė pas jį? Ar tikrai gali juos atimti? Labai prašau atsakyti, nes esu neviltyje“, – „5braškių“ redakciją pasiekė skaitytojos Sonatos laiškas.

Portalo skaitytojus teisiniais klausimais konsultuojanti teisininkė Elena pakomentavo situaciją.

„Remiantis CK, vaiko gyvenamoji vieta turi būti nustatyta su vienu tėvu. Ypač, jei jie gyvena skirtinguose miestuose. Vaikas negali lankyti dviejų darželių ar dviejų mokyklų, tai aiškiai pažeistų vaiko interesus. Teismas gali nustatyti, kad tas tėvas su kuriuo vaikas negyvena, pilnai dalyvauja vaiko gyvenime. Teismas gali nustatyti, pavyzdžiui, vieną savaitgalį praleisti su mama, kitą su tėčiu. dalinti atostogų laiką ir panašiai, – konsultavo teisininkė. – Poniai Simonai patarčiau tartis su vyru gražiuoju. Jei nepavyksta, tada susėsti ir pasidalinti savaitgalius, atostogas, kada ir pas kurį bus vaikas. Jei draugiškai susitarti nepavyksta, tėvų lankymo grafiką sudaro teismas.“

Jei vaiko mama neturi problemų su priklausomybėmis ir asocialiais ar nusikalstamais veiksmais, vaiko iš jos buvęs sutuoktinis atimti negali.

Pasak teisininkės, dažniausiai tėvus valdo egoizmas ir noras įskaudinti buvusį partnerį, todėl tėvams nepavyksta susitarti. Tačiau pirmiausiai reikia galvoti apie saugią vaiko ateitį, jo gerovę.