Linkiu pajusti tą atgimimą, ir atgimti patiems, pajusti, kad tiek daug, slengu tariant, KAIFO aplink, kad taip vis tik gera gyventi, kad taip gera, jog dar vieną pavasarį įsileidžiame į širdis ir sielas!

Receptas kaip tik laiku. Škotiškieji kiaušiniai. Puikus patiekalas tiek šiltas, tiek šaltas, tiek į darbą, tiek į kelionę. Įprasti škotiškieji kiaušiniai voliojami miltuose ar džiūvėsiuose bei kepami/verdami aliejuje. Šis variantas lengvesnis - orkaitė bus jūsų draugė.

Reikės:
4 kietai virtų kiaušinių,
300 gramų virtos/keptos vištienos mėsos,
1 puodelio špinatų lapų,
1 nevirto kiaušinio,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
druskos,
džiovintų petražolių ir krapų.

Gaminimas. Maisto smulkintuvu sumalkite mėsą. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus, žalią kiaušinį ir prieskonius.
Viską gerai išminkykite ir padalinkite masę į keturias lygias dalis.
Iš vienos masės dalies suformuokite plokščią blynelį, ant jo uždėkite virtą kiaušinį ir blyneliu uždenkite kiaušinį, t.y. formuokite mėsą aplink kiaušinį. Voliokite tarp rankų tol, kol visur mėsytė sulips ir nebus įtrūkimų. Taip padarykite su visa mėsa ir virtais kiaušiniais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi. Dėkite kiaušinius ant kepimo formos ir kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai pradės ruduoti.

Tiekite iš karto su šviežiomis salotomis. Nesuvalgytus kiaušinius laikykite šaldytuve, tai bus puikus užkandis dienos metu. Pašildykite kiaušinius orkaitėje arba keptuvėje po dangčiu.

Recepto autorė: http://keistaipaprasta.blogspot.com