Dėl padidėjusio šlapimo rūgšties kiekio organizme atsiranda natrio uratų kristalų, kurie nusėda sąnariuose, audiniuose, organuose. Kristalų atsiradimas sukelia sąnario uždegimą. Podagra pažeidžia sąnarius, vėliau – inkstus ir sukelia jų nepakankamumą.

Podagros priepuoliai yra labai skausmingi ir paprastai pasireiškia naktį. Daugelis žmonių patiria stiprų skausmą sąnarių srityje.

Šlapimo rūgšties kristalai pradeda ardyti audinius, sąnarius, spausti kraujagysles, kremzles, todėl žmogus jaučia didelį skausmą.

Sergant podagra rekomenduojama vengti jūros gėrybių, riebios mėsos ir žuvies, ankštinių augalų, riboti alkoholio vartojimą. Taip pat reikėtų vengti persivalgymo, negalima laikytis dietų, vertėtų atsisakyti sėdimo darbo.

Norint išvengti sąnarių ligų, rekomenduojama profilaktiškai vartoti specialius produktus. Laimei, yra išties daug daržovių, kurios padeda kovoti su podagra ir mažina šlapimo rūgšties kiekį kraujyje. Tai runkeliai, agurkai, salierai, salotos ir bulvės.

Žmonės, kuriuos kamuoja podagra, kiekvieną dieną turėtų gerti šių daržovių sultis.

Liaudyje itin naudojamas ir populiarus gėrimas, iš organizmo padedantis pašalinti druskas.

Jums reikės:

1 vidutinio dydžio agurko
1 griežinėlio citrinos
2 saliero stiebo
Imbiero šaknies (apie 1,5 cm)

Gaminimas: nuplaukite visus ingredientus, supjaustykite ir sumeskite į sulčiaspaudę. Šis kokteilis yra puiki prevencija nuo podagros.