Pasipylė istorijos, kurias parašė panašaus likimo moterys. Vienos jų taip pat buvo pakliuvusios į lengvo gyvenimo vilionių spąstus, tačiau iš jų pabėgo, kitos jose iki šiol - nelaimingos ir sužlugdytos, be meilės bei dvasinės ramybės...

Moteris: „O aš mečiau bjaurų, geriantį, rūkantį, besikeikiantį, lėbaujantį ir šiurkštų milijonieriaus sūnų ir ištekėjau už paprastų tėvų sūnaus, su kuriuo nuo nulio pradėjome gyventi. Mūsų santykiai puikūs jau septynerius metus. Ne pinigai ar jų nebuvimas parodo, koks žmogus. O ELGESYS. Dažnai turtuoliai arba visiški skurdžiai būna alkoholikai. Tiesiog reikia susirasti savo žmogų, pamiršti pinigus ar išorinį grožį".

Marija: „Galėjau rinkti iš dviejų vyrų ir likau su tuo, kuris turi labai daug pinigų, bet atsisakiau savo gyvenimo meilės. Dabar sergu depresija, niekas nedžiugina, abejoju, ar dar kada būsiu laiminga..."

Palaikau Tomą: „Aš esu jauna moteris, kuri ištekėjo, turiu viska materialine prasme, bet nesu laiminga. Vis kovoju su savim, ir kaupiu drąsą, pasirinkti būti laiminga, bet nebūti turtinga".

Keli skaitytojai bandė auklėti jauną merginą, pasirinkusią materialinį gerbūvį ir palikusią mylimą vaikiną. Įspėjimai, paskatinimai grįžti į teisingą kelią ir grasinimai, kad gyvendama neteisingai ji niekada nebus laiminga.

Kindza: Barakudos - susireikšminusios naivuolės. Manau, kad ji ne pirma jam ir ne paskutinė. Netrukus šitą išmes ir atsives į lovą kitą. Baigs gyvenimą viena ir neturtinga, nes pinigus reikia sugebėti pačiai užsidirbti. Tokie vyrai moteris keičia it prezervatyvus".

Kiti jauną moterį skatino, gyrė už sugebėjimą pasinaudoti puikia savo išvaizda ir susiklosčiusia palankia galimybe. Atsirado tokių, kurios dar ir mokė ją, jog reikia vyrą taip apsukti aplink pirštą, kad ir pinigus neštų, ir ją garbintų. Štai kelios pasidalino savo patirtimi ir liepė bėgti nuo vargšų, negalinčių išlaikyti savo moters.

S. Mergina: „Kaip pasiklosi, taip išmiegosi, sako išmintis, ir ne veltui - šiuo metu tau tik reikia tinkamai naudotis situacija. Sakai, vyrui labai svarbu, kad jo moterimi didžiuotųsi aplinkiniai - puiku, pasinaudok tuo - sakyk jam į ausį, kad geros yra tik tos moterys, kurios turi diplomus, papasakok, kaip niekas negerbia nediplomuotų fyfų. Sakyk, kaip visi tau pavydės, kai turės išsilavinusią moterį. Pavyzdžiui, kalbėk taip: nueisi kur į balių su manim, aš prie konkurento žmonos prieisiu ir paklausiu - o ką jūs baigėte? Ji sakys - nieko, o aš jai su atjauta balse - ech, kaip liūdna, kad jūsų vyro tokios ribotos galimybės. 

Maniškis, va, auklę samdė, visaip padėjo - dabar turiu ir diplomą, ir vaiką. Mano vyras - fantastiškas, neeilinis žmogus. Tikiuosi, ir jūsų vyras ras būdų sukurti jums laimę... Na, ir panašiai - vyrą svarbu įtikinti, kad jis pats to nori... "

Atsakymas: „Ši panelė pasielgė teisingai ir garbingai. Gyvenimas, vedybos yra barteris, visa kita (tame tarpe ir meilė) - praeina. Lieka arba kasdienybė skurde, įtampoje, nepritekliuose, arba materialiai aprūpinta, be finansinių problemų ateitis. Kai nėra piniginių problemų, tai ir kiti reikalai geriau sekasi".

Aurelija: „Tavo pasirinkimas teisingas. Su vargšais būtų dar daugiau problemų".

Skaitytojai pastebi, kad barakudų daugėja lyg grybų po lietaus. Tai nauja moterų era mūsų visuomenėje, kurios deda pastangas ne į mokslus, išsilavinimą ir mėgstamo darbo paieškas, o karštligiškai medžioja pasiturinčius vyrus. 

Kaip pasiklosi, taip išmiegosi: „Yra tokių mergelių, kurias taip auklėja motinos, ir jų vis daugiau. Nereikia proto, išsilavinimo, gero darbo. Didžiausios vertybės - būti išpuoselėta gražuole, su tuščia galva, kuri skamba kaip molio puodynė net musei nutūpus. Tas minėtas vyrukas, Martynas (apie jį gali skaityti ČIA), jis lengvai išsisuko. Neduok dieve tokią tuščiabarškę šalia turėti, argi su ja įmanomas normalus ir visavertis gyvenimas?"

Laiku susiprato: „Tikrai gaila tos merginos, kad jos mama nesugebėjo įskiepyti tikrųjų vertybių. Dabar ji pati tai suprato, bet jau galbūt per vėlu... Manau, kad tai daugelio Lietuvos moterų ir merginų problema, kad siekia kažkokio gyvenimo, o ne pačios bando jį susikurti. Jeigu turi normalų išsilavinimą ir gerą darbą (sveikata taip pat labai svarbu), tai nereiks turtingo vyro. Geriau savo paprastą vyrą paversti pačiu laimingiausiu, jam dovanoti meilę, pagarbą ir atsidavimą".

Viena skaitytoja atskleidžia romantišką savo meilės istoriją, kurioje pinigai užima paskutinę vietą. 

Mudu: „Su vyru susituokėme būdami „pliki" studentai, bet mylėdami viens kitą iki beprotybės. Pamažu „užsiauginome" savo gyvenimą nuo „dviračio" iki „mersedeso", bet tas „mersedesas" niekada nebuvo ir nėra gyvenimo tikslas ar prasmė. Svarbiausia - mylimi, artimi, patikimi žmonės šalia, stipri sveikata ir mokėjimas gyventi be pavydo".

Akivaizdu, kad vienos nuomonės ir tiesos apie turtingus vyrus medžiojančias moteris nėra. Ką jūs manote?