Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kepu pusryčiams, nes varškė, ypač naminė, kaloringa ir ilgiau išliekame sotūs, bet svečiai sako, kad tinka ir vakarienei. Skanu valgyti karštą, šiltą ir šaltą",  sako receptą atsiuntusi mūsų portalo skaitytoja.

REIKĖS:

• 3 kiaušinių,

• nepilnos stiklinės cukraus (galima ir mažiau),

• stiklinės manų kruopų,

• stiklinės pieno, 

• 100200 g sviesto ar margarino,

• 400 g varškės,

• šaukšto grietinės,

• 2 šaukštų razinų arba kitokių įvairių džiovintų vaisių ar uogų.

GAMINIMAS:

Džiovintus vaisius nuplauname ir nusausiname.

Manų kruopas užmerkiame piene (galima ir iš vakaro), kad išbrinktų, po to dedame varškę, cukrų, ištirpintą sviestą, 2 kiaušinių trynius, viską gerai išmaišome. 

Mediniu šaukštu įmaišome paruoštus džiovintus vaisius. Atskirai išplakame baltymus iki standžių putų (įpilame šlakelį citrinos sulčių, nes geriau susimaišo). Kiaušinių baltymus taip pat labai atsargiai įmaišome į gautą masę.

Skardą ištepame riebalais, sukrečiame masę. Likusį vieną kiaušinį, šaukštą grietinės, šaukštą cukraus gerai išplakame ir užtepame ant viršaus. Kepame apie 2030 min. iki vidutinio karštumo įkaitintoje orkaitėje. 

Pyragas iškepęs, kai viršus gražiai paruduoja. Valgomas su saldžiu padažu, šaldytomis trintomis braškėmis, serbentų drebučiais. Skanaus!

Nuotr. iš asmeninio albumo

____________________________________________________________________________________________________-

KONKURSAS!

P.S. Jei turite kokio NESUDĖTINGO pyrago receptą (nebūtinai obuolių!), atsiųskite jį mums adresu: info@5braskes.lt 

Nuotr. iš asmeninio albumo