Štai tokiems atvejams ir yra sugalvota speciali 2 dienų, arba savaitgalio, dieta. Kaip sulieknėti per 2 dienas? Ir apskritai - ar tai įmanoma?

Dietos sąlygos

Įmanoma, tik gal ne taip efektyviai, kaip tikitės. Be to, tai bus naudinga organizmui - dieta išvalys jį nuo toksinų. Tačiau labai svarbu suprasti tai, jog vien mityba nesusigrąžinsite lieknos figūros, teks griebtis ir fizinio krūvio. Galima sportuoti namuose ant dviračio treniruoklio arba pasirinkti jums priimtiną užsiėmimų rūšį gryname ore. Tai gali būti bėgimas, pasivaikščiojimas, važiavimas dviračiu ar riedučiais - viskas priklauso nuo metų laiko. Šiuo atveju fizinis krūvis būtinas tam, kad sudegintumėte angliavandenius ir aktyvuotumėte riebalų deginimą.

Griežtas režimas

Jei norite sulieknėti per 2 dienas, geriausia tai daryti per savaitgalį. Pradėkite laikytis dietos šeštadienį. Pusryčiai ir pietūs - kaip sekmadienį (žr.žemiau); pavakariai nebūtini. Po pasivaikščiojimo ir fizinių pratimų lengvai pavakarieniaukite. Vakarienė turi būti tik iš baltyminių patiekalų, nes būtent baltymai organizme stimuliuoja riebalų skaidymo procesą.
Jei norite sulieknėti per 2 dienas, taip pat labai svarbu daug gerti. Per dieną reikia išgerti 1,5-2 litrus paprasto geriamo arba mineralinio negazuoto vandens. Taip pat galite gerti nesaldžią vaisinę arbatą, žolelių nuovirus.
Sekmadienį, suvalgiusios teisingus pusryčius, vėl pasivažinėkite dviračiu lauke arba minkite dviratį treniruoklį namuose. Vėliau - dietiniai pietūs, pavakariai ir vakarienė bei mažiausiai 7 valandų naktinis miegas. Pirmadienį ryte kolegoms galėsite pasigirti savo naująja figūra.

Šeštadienio vakarienė

Jai puikiai tiks mažai kaloringa vištos krūtinėlė, apkepta su grybais. Gaminimui jums prireiks 100 gramų mažų pievagrybių, 250 gramų vištos krūtinėlės (žinoma, be odos), 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų vištienos sultinio, petražolių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Grybus nuplaukite, supjaustykite puselėmis ir apie 2-3 minutes pakepkite. Po to į keptuvę įpilkite vištienos sultinį ir dar apie 2 minutes viską patroškinkite. Vištos krūtinėlę paskaninkite druska bei pipirais ir apie 5 minutes atskirai apkepkite iš kiekvienos pusės. Paruoštą patiekalą galite papuošti petražolėmis.

Sekmadienio pusryčiai

Pusryčiams tegalite suvalgyti 1 vištos kiaušinį ir išgerti puodelį arbatos be cukraus. Kiaušinis padeda jaustis gerai ir ilgą laiką nejausti alkio. Moksliškai jau senai įrodyta, kad baltymai sumažina dienos raciono kaloringumą mažiausiai 18 procentų. Kietai virti kiaušiniai arba plakta kiaušinienė yra ganėtinai sotūs, todėl jums nekils noras pasilepinti saldumynais.

Sekmadienio pietūs

Po treniruotės sekmadienio pietums būtina pasigaminti kalakutienos krūtinėlę su daržovėmis. Tam jums prireiks 125 gramų kalakuto krūtinėlės filė, 100 gramų šviežių paprikų, 1 askaloninio česnako (šalotės svogūnas), 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, svogūno laiškų, druskos ir pipirų pagal skonį.

Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, paprikas - nedideliais kubeliais. Abi svogūnų rūšis (laiškus ir šalotę) smulkiai sukapokite. Kalakuto filė apie 5 minutes apkepkite ant karštos keptuvės, po to sudėkite likusias daržoves ir kepkite dar apie 2-3 minutes. Prieš patiekdama į stalą, paruoštą patiekalą galite papuošti žalumynais.

Sekmadienio pavakariai

Sekmadienį lengvam užkandžiui tarp pietų ir vakarienės galite paruošti sūrio rutuliukus su krienais. Tam jums prireiks 50 gramų šviežios varškės, 1 šaukšto 20 % riebumo varškės sūrio, 0,5 šaukštelio tarkuotų krienų, svogūnų laiškų, druskos ir pipirų pagal skonį.

Varškę sudėkite į 2-3 kartus sulenktą marlę ir gerai nuspauskite drėgmės perteklių. Po to į varškę sudėkite sūrį ir krienus. Viską paskaninkite druska bei pipirais, gerai išmaišykite, suberkite smulkiai sukapotus svogūnų laiškus. Drėgnomis rankomis iš gautos masės sulipdykite 3 nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos smulkintuose svogūnų laiškuose.

Sekmadienio vakarienė

Bet kurią savaitės dieną, nepriklausomai nuo to, laikotės kokios nors dietos ar ne, vakarienė turi būti lengva. Sekmadienio dietinei vakarienei galite paruošti skanias salotas su kriaušėmis ir sūriu. Tam jums prireiks 50 gramų įvairių rūšių salotų, 1 didelės kietos kriaušės, 100 gramų mėlynojo sūrio, 50 gramų graikinių riešutų, svogūnų laiškų ir 0,5 vidutinio dydžio citrinos.

Iš kriaušės išimkite šerdelę bei sėklas, supjaustykite plonomis juostelėmis ir šiek tiek apšlakstykite citrinos sultimis. Ant salotų lapų pirmiausia dedama kriaušė, po to sūrio kubeliai, ant viršaus užberiami graikiniai riešutai, svogūnų laiškai bei užpilamos likusios citrinos sultys.