Ingredientai:

1 kg miltų
4 kiaušiniai
350 ml pieno
200 g sviesto
50 g presuotų mielių
500 g šaldytų uogų (galima keisti razinomis)
150 g cukraus
200 g cukraus pudros arba šokolado

Velykų boba

Gaminimas:

Pašildykite pieną, sumaišykite su mielėmis ir jas ištirpinkite kartu su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Palikite 10-15 minučių, kol mielės iškils.

Į dubenį suberkite miltus ir pieną. Ištirpinkite sviestą. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir trynius.

Suberkite į tešlą uogas arba karštu vandeniu nuplikytas ir miltuose apvoliotas razinas. Pusvalandžiui palikite tešlą.

Kepkite apie valandą 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Pagardinti galite ir glajumi arba lydytu šokoladu.