Kai kurie žmonės vartoja alkoholį tam, kad galėtų lengviau save integruoti į socialinį gyvenimą, bet jie retai prisipažįsta, kad be taurelės negali laisvai bendrauti ir atsipalaiduoti. Todėl nesuvokia ir savo priklausomybės masto, pradeda alkoholį vartoti ne tik vakarėliuose, bet ir namuose. Kiekvieną problemą, nesvarbu, ar mažą, ar didelę, mėgina pamiršti vartodami alkoholį. Baisiausia, kad daugelis žmonių nesuvokia, jog jie serga priklausomybe alkoholiui. Taigi, čia yra 6 signalai, kurie padės jums suprasti, ar jūs, arba jūsų artimas žmogus klimpsta į alkoholizmo liūną.

1. Jeigu prabudus ankstų rytą pirmiausia pagalvojate apie alkoholį, tai akivaizdus signalas, jog tai yra liga. Nesvarbu, ar taip mąstote darbo dienomis, ar savaitgaliais. Išgertuvių pratęsimas nuo ankstyvo ryto - pirmasis alkoholizmo požymis.
2. Jeigu jūs jaučiate kaltės jausmą po išgertuvių, vadinasi, tai rimta. Jei po vakarėlio apgailestaujate dėl savo vakarykščio elgesio, kad buvote neblaivus, tai yra signalas, jog geriate per daug.
3. Jeigu galvojate, kad vakarėliuose, svečiuose ar įvairiuose renginiuose esate linksmesnis ir malonesnis tik pavartojęs alkoholio. Neleisdami sau blaiviam dalyvauti socialiniame gyvenime, rizikuojate pradėti gerti daugiau ir dažniau.
4. Jeigu vartojate alkoholį būdami vieni.
5. Jeigu alkoholio vartojimas griauna santykius su šeima ir draugais. Ši problema gali daryti įtaką ne tik jums, bet ir jūsų artimiesiems, kurie nebegali su jumis normaliai susikalbėti.
6. Jeigu vis dar skaitote šiuos punktus, jūs mėginate išsiaiškinti, ar turite problemų dėl alkoholio vartojimo. Greičiausiai taip ir yra. Atminkite, kad pirmasis žingsnis išklimpti iš šio liūno tai yra pripažinti sau, kad turite problemų dėl alkoholio.

Jei jūs atradote punktų, kurie jums tinka, privalote šios problemos neignoruoti. Nedelsdami pasikalbėkite apie tai su savo šeima ar draugais, žmonėmis, kuriais pasitikite. Nebijokite likti nesuprasti, išjuokti ar paniekinti. Tai yra ne vien jūsų problema, ji veikia ir aplinkinius, todėl jie tikrai neliks abejingi ir jus palaikys.

Jei viskas yra tikrai rimta, vertėtų apsilankyti pas psichologą ar bent jau šeimos gydytoją. Kitas variantas - apsilankyti anoniminių alkoholikų klubuose, grupėse ar kreiptis tiesiai į reabilitacijos centrą. Tai jums padės atstatyti savo emocinę būklę ir pakeisti požiūrį į alkoholį, kurio vartojimas gali sugriauti jūsų gyvenimą.

Nelikite abejingi ir draugams, kurie turi tokių problemų. Jiems reikia jūsų paramos ir palaikymo. Nes viskas gali pasibaigti tikrai tragiškai.