Laikantis šios dietos kiekvieną dieną galima numesti po 1 kilogramą. Per savaitę ištirps net 7 kilogramai.

Įsidėmėkite, kad arbūzas turi stiprių šlapimą varančių savybių ir į tai reikia atsižvelgti - 1-2 dietos dienomis svoris kris vien dėl šito proceso, nes nuo druskų, toksinų bei riebalų sankaupų valysis organizmas.

Arbūzų dietos negalima laikytis asmenims, sergantiems cukriniu diabetu, su sutrikusia inkstų ar šlapimo sistemos funkcija.

Pagrindinis šios dietos reikalavimas - apriboti suvalgomų arbūzų skaičių per parą: 1 kg - 10-čiai kg jūsų kūno masės (jei svoris 70 kg, suvalgyti galite 7 kg arbūzo). Visi kiti produktai draudžiami. O valgyti arbūzą galite bet kuriuo paros metu. Per tas 7 dienas galite neribotai gerti paprastą vandenį (nemineralizuotą ir negazuotą, kurie paaštrina alkio jausmą) arba nesaldintą žaliąją arbatą. Alkoholio vartoti negalima.

Jei baiminatės, kad tokios dietos neištversite, galite ją šiek tiek palengvinti. Arbūzą galite valgyti su 1-2 riekelėmis ruginės duonos. Tokiu atveju dietos trukmė gali būti pailginta iki 8-10 dienų. Tačiau visi kiti produktai draudžiami.

Ilgiau nei 10 dienų arbūzų dietos laikytis nepatartina.

Dietai baigiantis, rezultatus galite sutvirtinti liesais baltymų ir angliavandenių produktais: valgyti vaisius ir daržoves (bet kokiu pavidalu), įvairias kruopų rūšis, javus, žuvį, vištieną, sūrį, varškę, kiaušinius ir pan. Juos valgykite pusryčiams ir pietums. Vakarienei (ne vėliau, kaip likus 4 val. iki miego) - tik arbūzas (maksimalus kiekis: 1 kg arbūzo - 30-čiai kg jūsų kūno masės) arba tik arbūzas ir ruginė duona.

Tokios palaikomosios dietos (dieta po dietos) laikytis reiktų dar keletą dienų. Kūno svoris toliau kris, tačiau mažesniu tempu. Tačiau kilogramai tirps, nes arbūzų dieta sunormalizuoja medžiagų apykaitą, išvalydama organizmą nuo druskų, šlakų, toksinų ir, žinoma, nereikalingų riebalų.

Po dietos siūlomas meniu:

Pusryčiai: nesaldūs dribsniai ir 25 g sūrio. Pietūs: 150-200 g virtos vištienos ar žuvies, nedidelė porcija daržovių salotų be druskos ir padažų. Vakarienė: 500-800 g arbūzo.