Jūs galite pasigaminti namines pieniškas dešreles pagal savo skonio receptorius. Galite išsivirti dietiškas dešreles, ar tokias, kokias mėgsta jūsų vaikai. Mes siūlome išbandyti paprikos skonio pieniškas dešreles.

Galbūt išsivirti dešreles užtruksite ilgiau nei įprastai, bet įdėjusios šiek tiek pastangų galėsite skanauti gardžias namines dešreles be jokios chemijos.

Ingredientai:

500 g vištienos
200 ml pieno
1 kiaušinis
1 valgomasis šauktas garstyčių
100 g sūrio
1/4 valgomojo šaukštelio paprikos miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite mėsą į gabalus ir pamerkite į šaltą pieną 30 minučių.
Po pusvalandžio mėsą sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite likusius ingredientus ir prieskonius, sutarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Faršas turi būti purus.

Mėsos mišinį sudėkite į polietileno maišelį. Ant konditerinio maišelio suformuokite vidutinio storio juostelę. Galite mėsę dėti šaukšteliais, galite pasidaryti konditerinį maišelį, iš kurio daug paprasčiau faršą išspausite ant polietileno plėvelės. Susukite mėsą į plėvelę, suformuokite pailgą dešrą, užriškite abu plėvelės galus. Galite surišti dešrą ir per vidurį. Taip suformuosite mažas dešreles. Stenkitės, kad nesusidarytų oro burbuliukai.

Nedarykite dešros per storos ar per ilgos, kad verdant dešrelės nesutrupėtų.

Dešrą šaldytuve laikykite 1-3 valandas, po to dar neskubėkite išimt iš plėvelės - įdėkite dešreles į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite apie 7 minutes.

Patiekite šias gardžias namines dešreles su jūsų mėgstamu įdaru.