1. Atsisakyk chemijos

Plaukų priežiūrai naudok kuo daugiau ekologiškos kosmetikos (šampūnus, balzamus, kaukes). Niekada nepilk šampūno tiesiai iš buteliuko - pirmiausia sau į delną, sumaišiusi su šiltu vandeniu. Po plovimo naudok kondicionierių, tačiau jo netepk ant viršugalvio. Gali užkimšti šaknies svogūnėlius, nuo kurių priklauso augimas. Bent du kartus per savaitę plaukus tepk natūraliais aliejais (alyvuogių, ricinos). Kokoso aliejus ir gaminiai su juo suteiks žvilgesio, paslankumo ir spindesio. Sakoma, kad plaukų augimą skatina ir eukalipto aliejus. Jo šiek tiek įlašink į šampūną, kuriuo plauni plaukus.

Svarbiausia - skaityti kosmetikos produktų etiketes ir vengti daug chemijos turinčių priemonių. Natūralių variantų rasi ekologiškų prekių parduotuvėse. Taip pat pastebėsi, kad ilgainiui plaukus reikia vis rečiau plauti, o tai taip pat pagreitina jų augimą.

2. Masažo galia

Kuo daugiau masažuosi galvos odą, tuo labiau gerinsi kraujotaką (ji savo ruoštu skatina ląstelių gamybą), o tai itin svarbu, jei nori liemenį siekiančių kasų. Plaukų šaknys sustiprės, jei kiekvieną kartą, kai naudosi šampūną, netingėsi jo kruopščiai įmasažuoti (skirk tam bent 5 minutes). Tą pačią procedūrą atlik ir su įvairiais aliejais. 
3. Sveika mityba

Žmonės dažnai sako: tai, ką valgome, atsispindi mūsų plaukuose. Jei mityba apgailėtina (ją sudaro naudingųjų medžiagų neturintys patiekalai ir užkandžiai), nėra ko tikėtis, kad plaukai žvilgės ir kas mėnesį paaugs 10 centimetrų. Jei nori ilgų garbanų, privalai gauti pakankamai vitamino B ir baltymų, kurie gamina keratiną. Vitamino B gausu įvairiausiuose produktuose, pavyzdžiui: javų grūduose, žaliose lapinėse daržovėse, kepenyse, piene ir pieno produktuose bei kiaušiniuose. Būk tikra, kad tavo valgiaraštyje yra pakankamai šių produktų. 

Nepamiršk, kad vanduo - stipriausias sveikatos ir grožio variklis, todėl kiekvieną dieną jo išgerk maždaug 2 litrus.

4. Jokių gumučių ir segtukų

Tegul plaukai laisvai plevėsuoja. Venk naudoti stipriai plaukus suveržiančius plaukų aksesuarus. Kai plaukai per stipriai įtempti, jie sunkiau aprūpinami reikalingomis medžiagomis, akivaizdžiai sulėtėja jų augimas. Arba susipink lengvą kasą, kuri neįtemptų plaukų.

Nepamiršk ir atsargaus šukavimo. Daugelis moterų kasdien nupeša nemažą kuokštą plaukų, nes neatsargiai juos šukuoja. Pasirink tinkamas priemones: šepetį, kuris nepeštų plaukų (natūralių šerių) arba medines šukas, po kiekvieno šukavimo plaukus brūkštelėk ranka, kad neliktų statinio krūvio. Šukuok tik sausus plaukus, nes šlapi jie siaubingai trupinėja.

5. Šalin džiovintuvus

Kuo rečiau naudok plaukų džiovintuvus ir įvairius tiesinimui bei garbanojimui skirtus įrenginius. Pagailėk garbanų, kurios dega nuo karščio dozės, kurią tu jiems skiri. Stenkis plaukus išsiplauti taip, kad liktų laiko natūraliam jų išdžiuvimui.
Nuotr. Shutterstock

5 RECEPTAI PLAUKŲ GROŽIUI:

1. Sumaišyk 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus ricinos aliejaus. Šia mase įtrink plaukus ir palik mažiausiai 2-3 valandoms, nuplauk.

2. Sumaišyk alyvuogių, kokosų ir ricinos aliejus. Šį mišinį 5 min. pašildyk ir tepk ant plaukų šaknų (nepamiršk pamasažuoti galvos odos), palaikyk 10 min ir nuplauk.

3. Sumaišyk 2 kiaušinių trynius su 2 valgomaisiais šaukštais grietinės, gerai išplak, ištepk plaukus ir palaikyk 30 min.

4. Sutrink vieną avokadą, į jį įmaišyk 1 šaukštą medaus ir 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus. Viską kruopščiai sutrink, tepk ant plaukų, palaikyk 30 minučių, nuplauk. 

5. Bananą sutrink su keliais lašais migdolų aliejaus, tepk ant plaukų, palaikyk 15 minučių, nuplauk.