Pasiūlyk pasimatymui aprangos kodą - baltą spalvą, bet neatskleisk jam nieko daugiau, tik tiek, kad vakarieniausite kažkur mieste po atviru dangumi. Tau patiko ši idėja, smalsu sužinoti daugiau? Pateikiame detales ir rekomendacijas.

Baltojo pasimatymo intriga - paslaptys

Paskutinis vasaros penktadienis, rugpjūčio 29-oji, Vilniuje bus nutviekstas balta spalva. Apie 600 baltais drabužiais pasipuošusių žmonių susitiks vienoje sostinės vietoje vakarieniauti. Kiekvienas dalyvis atsives porą: draugą, pažįstamą ar mylimąjį - tokia vakaro taisyklė. Po atviru dangumi skambės vasariškos muzikos ritmai, liesis nuotaikingi pokalbiai ir mėgavimasis gurmaniškais užkandžiais.

Vakarienė baltai" (Dîner en Blanc) - taip vadinasi unikalus, pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse organizuojamas vakaras, kurio atmosferos dar ilgai abu negalėsite pamiršti. Paryžiuje gimęs renginys jau vyko Los Andžele, Madride, Monrealyje, Čikagoje ir kituose pasaulio didmiesčiuose.

Vakarienės baltai" žavesys glūdi paslaptyse, kurios dalyviams neatskleidžiamos iki pat renginio pradžios. Vienas didžiausių organizatorių nutylėjimų - vakarienės vieta. Apie ją tu ir tavo mylimasis sužinosite likus vos kelioms valandoms iki renginio pradžios. Vakarienės apipavidalinimas, muzika ir dalyviai - taip pat paslaptis, paaiškėsianti tik jums atvykus į renginio vietą.

Patekti į šį renginį gali tik iš anksto tinklapyje http://vilnius.dinerenblanc.info/ užsiregistravę asmenys, vėliau gavę kvietimą ir sumokėję simbolinį nario mokestį. Atsidūrus dalyvių sąraše kartu įgyjama privilegija dalyvauti renginyje, kuris pasaulyje organizuojamas jau 25-erius metus, ir kitąmet.

Keli burtažodžiai prieš pasimatymą

Kaip jau supratai, „Vakarienė baltai" - ne šiaip paprastas pasisėdėjimas su vyno taure ir apsirengus baltai. Yra keletas taisyklių, tačiau neišsigąsk - jos neįspraus į rėmus, atvirkščiai, leis pasijausti ypatinga elegantiško renginio dalimi ir pasimėgauti romantiškomis pasimatymo akimirkomis. Štai keletas taisyklių ir patarimų tau ir tavo draugui prieš baltąjį pasimatymą:

Balta elegantiška apranga. Ar esate kada pasimatymo metu abu vilkėję baltai? Šio pasimatymo metu tokia apranga - privaloma. Apsivilkite taip, kad jaustumėtės šventiškai. Sportbačiai, kepurėlės su snapeliu ar balti treniningai tegul lieka namuose.

Atsisakymo nepriimi. Pranešk mylimajam, kad atsisakymo dalyvauti pasimatyme nepriimi. Net jei prastos oro sąlygos, bloga nuotaika ar tiesiog nevykusi diena, „Vakarienė baltai" įvyks. Į ją susirinkę žmonės spinduliuos teigiamas emocijas, todėl, net jei tądien ir kamuos nenumatytos negandos, jos pasimirš.

Pasirūpink pasimatymo atributais. „Vakarienės baltai" dalyviai turi su savimi atsinešti sulankstomą stalą, pageidautina ne didesnį negu 75x90 cm, staltiesę, baltas kėdes, iškylos krepšį su užkandžiais. Tik nuo tavęs priklausys, kaip atrodys jūsų pasimatymo kampelis, todėl gerai apgalvok burnoje tirpstančius užkandžius ir stalo papuošimus - žvakes, gyvas gėles bei indus. Beje, renginio organizatoriai rekomenduoja atsisakyti plastikinių indų. Taigi sukurk nuostabią jaukaus vakaro atmosferą.

Kai įgyvendinsite pasimatymo taisykles, teliks pasinerti į užburiančios vakarienės sūkurį, kurį su antrąja puse neabejotinai prisiminsite niūriais rudens vakarais.