Kolegės rekomenduotą tepalą pasigaminsite iš 8 gramų vazelino, 5 gramų ricinos aliejaus, 0,2 gramų Peru balzamo (balsamum peruvianum). Visus komponentus kruopščiai sumaišykite ir šiuo tepalu tepkite blakstienas du kartus per dieną. Norėdamos pasiekti akivaizdaus efekto, blakstienas taip prižiūrėkite bent keletą mėnesių. Taip pat blakstienų augimą spartina lygiomis dalimis sumaišyto ricinos aliejaus ir romo mišinys bei ricinos aliejaus ir migdolų aliejaus tepaliukas.

Ricinos aliejus pravers ir blakstienų masažui. Tam tiks ausų krapštukas, tik jo nemerkite tiesiai į aliejų – geriau kiškite į aliejų pirštą ir juo suvilgykite krapštuką (taip išvengsite aliejaus pertekliaus, kurio gali patekti į akis). Aliejų paskirstykite ant blakstienų nuo šaknų iki galiukų. Masažas padės sustiprinti blakstienas, suteiks joms sodresnės spalvos ir švelnumo, taip pat stimuliuos jų augimą. Į ricinos aliejų galima įlašinti šiek tiek vitamino А. Masažą patartina daryti kas dieną. 

Teisingai rūpinantis blakstienomis, reikia naudoti specialius kremus, gerus tušus bei kai kurias liaudies priemones. Jei jūsų blakstienos lūžinėja, įsigykite specialų bespalvį tušą, kuriame yra maitinamųjų medžiagų. Juo blakstienas tepkite prieš miegą. Patartina naudoti ir specialius kremus. Juose esantys vitaminai stiprina blakstienas, skatina jų augimą. 

Aliejiniai kompresai skatina blakstienas augti. Vatos diskelius (tuos, kuriais valotės makiažą) gerai išmirkykite pašildytame migdolų aliejuje, uždėkite ant blakstienų, uždenkite pergamentinio popieriaus juostelėmis bei marle sutvirtinkite kompresą. Gulėkite 15 minučių. Tokius kompresus galima daryti ir iš kitų aliejų: kėnių, šaltalankių, ricinos. Patartina aliejų sumaišyti su vitaminu А arba su šviežiai spaustomis morkų sultimis. 

Blakstienoms naudingi žolių nuovirų ir antpilų kompresai. Tam reikalui tiks šilta rugiagėlių, ramunių, šalavijų arbata. Vėsdamas antpilas tonizuoja vokų odą, šalina nuovargio požymius. Kompresą laikykite 15 minučių.

Šiame vaizdo įraše pamatysite, kaip greitai ir labai lengvai blakstienas galima užsiauginti vos per vieną savaitę! Pabandyti tikrai verta.