Mokslininkų tyrimai

Šis klausimas, kamuojantis ne vieną smalsuolį, parūpo ir mokslininkams. Amerikiečiai, apklausę tūkstančius porų, nustatė ideali sekso trukmė partneriams  713 minučių. Omenyje turimas pats aktas (laukimas ir įžanginės glamonės neįskaičiuojami). Trumpesnis nei 3 minučių seksas buvo pavadintas labai trumpu, 37 minučių  normaliu, o štai lytinis aktas, besitęsiantis daugiau nei 13 minučių, gavo etiketę „itin ilgas". Šie tyrimų rezultatai visiškai paneigė paplitusį įsitikinimą, kad geras seksas privalo trukti ilgai.

Taigi, visi galite būti ramūs  sekso kokybei akto trukmė jokios reikšmės neturi. Be to, būna ir taip, kad kelių valandų seksas netgi išvargina ir jokio malonumo abiem partneriams neatneša.

Tautybė ir trukmė

Mokslininkai išsiaiškino, kad sekso trukmė priklauso ir nuo tautybės. Šiltuose kraštuose vyrai ir moterys temperamentingesni, todėl seksui jie skiria mažiau laiko. Spartuoliais laikomi turkai, kurių normalus lytinis aktas trunka apie 3 minutes.

O štai anglai pripažinti pačiais lėčiausiais. Vidutinė akto trukmė  11 minučių.

Galvoju, gal taip yra dėl karščio? Kol tie šiauriečiai įšyla... 

Svarbiausi momentai

Taigi, turėtų būti aišku, kad seksualiniam malonumui įtakos turi ne akto trukmė, o kokybė.

Tačiau į kai kuriuos momentus vertėtų atsižvelgti, nes moterys ir vyrai susijaudina labai skirtingai.

Tyrimų duomenimis, moteris pasiekti orgazmą gali per 515 minučių. Todėl vyrui patariama koncentruotis ne į tai, kaip pratęsti kuo ilgiau mylėjimąsi, o kaip sumaniai moterį vesti link didžiosios palaimos. O gal net link daugkartinio orgazmo. Todėl geriausias patarimas  ilga preliudija, tada ir mylėjimosi trukmė gali būti trumpesnė. Tikėtina, kad toks seksas abiem partneriams suteiks daugiausia malonumo.

Žinoma, aklai laikytis taisyklių niekas neverčia. Kiekviena pora suranda savu tinkamiausius būdus.

Nuotr. Shutterstock

Priešlaikinė ejakuliacija

Manoma, kad vyras orgazmą patiria vidutiniškai po 70 frikcijų. Jei sėkla išsilieja anksčiau nei po 2 minučių nuo akto pradžios, tai galima laikyti priešlaikine ejakuliacija. Bet jei moteris yra tokia, kuri per tą laiką spėja pajusti orgazmą, pora gali džiaugtis seksualiniu gyvenimu.

Priešlaikinė ejakuliacija yra dažniausia jaunesnių nei 40 metų vyrų seksualinė problema. Manoma, kad nuo jos kenčia kas trečias vyras. Į specialistus reikėtų kreiptis vyrui tuomet, kai daugiau nei pusę aktų jis negali mylėtis ilgiau  vis išsilieja sėkla. Priežasčių gali būti įvairių: lytinės ligos, padidintas penio galvutės jautrumas, netgi jaunystė kartais kelia nemalonumų.

Tobulas aktas

Deja, nuvilsime tuos, kurie tikisi, kad egzistuoja kažkokia tobulos meilės formulė. Kiekviena pora nurodytų skirtingą sekso trukmę. Metams bėgant, vyras ir moteris vienas prie kito prisitaiko, kažką perima, kažko išmoksta. Vyras išmoksta valdyti savo kūną, sėklos išsiveržimą, o moteris  pajusti malonumą. Bręsdama ji geriau pažįsta savo kūną, išmoksta atsipalaiduoti, greičiau pajusti artėjantį orgazmą. 

Kai moteris ir vyras vienas kitą myli, yra dėmesingi, švelnūs ir rūpestingi, tai neabejotinai jie pasieks visiško supratimo ir išgyvens tobulą seksą. Nebijokite kalbėtis su savo antrąją puse, aptarti, kas jums patinka, o aks erzina. Tik taip galėsite mėgautis abi puses tenkinančiu seksu.