Žinoma, yra keli kovos su pašlijusia dėl alkoholio sveikata variantai: kentėti, sumažinti organizmo jautrumą ir užkirsti kelią tai būsenai.

Pagirios sukelia pulsuojantį galvos skausmą, pykinimą, sausumą burnoje ir baisų troškulį, gali užklupti karščio bangos. Pagirių sindromas - tai reiškinys, kurį sukelia organizmo apnuodijimas alkoholiu.

Aš tai be jokios atjautos: nejutai saiko, nemokėjai linksmintis - tai kentėk. Bet kur čia kentėsi. Kartą mačiau kaip draugė tirtėjo balta kaip vaiduoklis, susirietusi į kamuoliuką, užsitraukusi antklodę iki ausų, negalėjo net žodžio ištarti, tik akimis prašė prie jos nelįsti ir nekalbinti. O mes dar tyčiojomės: kaišiojom panosėj butelį, kurio vien vaizdas jai kėlė traukulius... paskui gailestingųjų seselių būrelis išvarėm į parduotuvę kefyro jai pirkti.

Metodų sveikatai taisyti pilna įvairiausių - nuo vaistų iki liaudies priemonių. Pateiksime populiariausias ir veiksmingiausias, tai yra greičiausiai išvedančias iš pagirių būklės.

1 būdas: liaudis sako - nuo ko susirgai, tuo ir gydykis. Kelios kartos senolių patikrinusios šį metodą - bokalas alaus ryte, jei kankina pagirios. Tik, žinoma, žiūrėkite, kad neatsargus pagiriojimasis nepereitų į užgėrimą.
Daugumai padeda kontrastinis dušas ir puodelis stiprios kavos.

2 būdas: saunos malonumai. Sakoma, jog po gero vakarėlio pirtelė yra puiki atsigavimo ir jėgų atstatymo priemonė. Tačiau, jeigu turite problemų su širdimi, tai pirtį geriau atidėti.

3 būdas: raugintų produktų sultys. Pagirių sunkumą padės įveikti raugintų agurkų, kopūstų ar pomidorų sunka, taip pat gera pagalba - raugintų kopūstų sriubytė.

4 būdas: karštas sultinys. Jis nuostabiai atpalaiduoja, užkuria skrandį ir naikina pagirių simptomus. Gerkite daugiau vandens! Tai būtina, nes alkoholis sausina organizmą, suryja vandens atsargas.

5 būdas: pieno produktai. Išgerkite kefyro arba pieno, tačiau ne daugiau kaip 1,5 litro per dieną. Pieno produktai suteikia organizmui energijos, o būtent jos, esant pagirioms, ir trūksta.

6 būdas: citrina su medumi. Galite maišyti, galite valgyti šiuos produktus atskirai, galite jais pagardinti arbatą. Citrina tonizuoja, aprūpina organizmą vitaminais ir padeda jam atgauti jėgas po stiprių pagirių.

7 būdas: ant tuščio skrandžio išgerkite 3 stiklines vandens su šiek tiek laisvinamųjų. Kad pagirios būtų ne tokios skausmingos, paprasčiausia išvalyti skrandį.
Neverta bandyti daugiau kaip trijų priemonių vienu metu, kad pašalintumėte pagirių simptomus. Jei nė vienas iš išvardintų būdų nepadėjo, kreipkitės į gydytoja - greičiausiai esate stipriai apsinuodijęs alkoholiu.

8 būdas: ryte pasistenkite kuo ilgiau miegoti, nes ryte organizmas kovoja su alkoholiu, o pabudę išgerkite ne mažiau kaip 3 puodelius šaltos žaliosios arbatos arba prarykite žalią kiaušinį (jei esate tikri dėl jų kokybės). Šis panaikina pykinimą, nemalonius pojūčius.

9 būdas: išgerkite šviežiai išspaustų apelsinų sulčių. Būtent apelsine esantys vitaminai pagreitina alkoholio pašalinimą iš organizmo.

10 būdas: paimkite plačią taurę, ištepkite vidų aliejumi. Dėkite 2 šaukštelius aštraus pomidorų padažo, 1 žalio kiaušinio trynį, 1 šaukštelį citrinos sulčių, įberkite druskos, čili ir juodųjų maltų pipirų, įpilkite 1-2 šaukštus degtinės. Visą šitą masę išmaišykite ir išgerkite vienu mauku. Tada atsigulkite ir ant kaktos užsidėję šaltu vandeniu suvilgytą rankšluostį, pagulėkite ramiai 15 minučių.