Šis sicilietiškas receptas yra puikus būdas panaudoti šiek tiek pasenusią, sukietėjusią duoną ir iš jos pagaminti gardžią vakarienę. Išsivalykite savo duoninę!

Reikės:
200 g šiek tiek sudžiūvusios, bet nesupelijusios baltos duonos,
150 g mocarelos sūrio,
1 šaukšto tarkuoto parmezano sūrio,
1 nedidelio svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 skardinių konservuotų pomidorų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio cukraus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Gaminimas. Svogūną bei česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje, sudėkite svogūnus ir pakepinkite ant nedidelės ugnies. Tuomet sudėkite česnaką ir dar porą minučių pakaitinkite.
Į puodą sudėkite smulkintus pomidorus, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir ant nedidelės ugnies pavirkite 10 minučių. Pomidorai turi išlikti minkšti ir sultingi, todėl neperkaitinkite. Paskaninkite pipirais ir druska. Turi gautis gardus, pikantiškas padažas.
Supjaustykite duoną 1-1,5cm storio riekėmis. Pusę riekėlių sudėkite į gilią kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi ir padenkite šį sluoksnį puse pomidorų tyrės. Išdėliokite supjaustytą mocarelos sūrį ir padenkite antru duonos sluoksniu. Apipilkite likusia pomidorų tyre, lengvai spustelkite gautą „pyragą“. Visi sluoksniai turi būti apsemti pomidorų tyre. Apibarstykite parmezano sūriu ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Ištraukus leiskite apkepui 10 minučių pastovėti, galite papuošti žalumynais.

Skanaus!