Plaukai slenka tiek vyrams, tiek moterims. Tam įtakos turi hormonai, nėštumas, stresas ar didžiulis išsekimas, greitas svorio netekimas.
Jei jūsų giminėje plikimas yra paveldimas, nesijaudinkite, jūsų plaukus vis tiek galima išsaugoti.

Pagrindinis uždavinys yra atkurti hormonų pusiausvyrą maisto ir sporto pagalba. Akivaizdžių rezultatų pasieksite ir nustojusios nervintis.

NATŪRALŪS ANTIDEPRESANTAI

Reikia maitintis taip, kad atstatyti išbalansuotą nervų sistemą. Yra maisto produktų, kurie didina serotonino lygį kraujyje ir padeda sumažinti stresą bei veikia kaip natūralūs antidepresantai. Todėl būtina įtraukti juos į savo kasdienį racioną.

Tai šiltas dubenėlis avižinės košės su vaisiais ir medumi, bananai, špinatai ir riebi žuvis - lašiša ir tunas, riešutai ir sėklos, avokadai, citrusiniai vaisiai.

NESTRESUOKITE – SPORTUOKITE

Stenkitės gyvenime atsikratyti streso. Jei stresas yra neatskiriama jūsų gyvenimo dalis, patartina pasikonsultuoti su gydytoju ir pabandyti pavartoti raminamųjų arbatų, valerijono ekstrakto.

Pažaboti stresą padeda sporto pratimai. Jie stiprina nervų sistemą ir subalansuoja hormonų veiklą. Labai naudingi pritūpimai, bėgimas, plaukiojimas baseine.

ŽIŪRĖKITE, KĄ VALGOTE

Nepadauginkite vitamino A turinčių maisto produktų, nes tai taip pat turi įtakos plaukų slinkimui. Savo maisto racione ribokite morkas, abrikosus, paprikas.

Svarbu atkreipti dėmesį į baltymus! Jūsų lėkštėje jų turi būti daug. Geriausia, jei tai augaliniai baltymai – pupelės, žirniai, lęšiai, avinžirniai.

Siekiant sumažinti plaukų slinkimą, turėtumėte vartoti daug omega-3 rūgščių turinčių produktų. Ant jūsų kasdieninio stalo turėtų būti avokadai, linų sėklos, riebi žuvis, alyvuogių aliejus. Valgykite moliūgų sėklų, kuriose yra daug cinko, stiprinančio plaukų folikulus. Cinko taip pat gausu žirniuose, jautienoje, veršienoje, kviečių gemaluose.