Kas mėgsta maskarponės sūrį - šiam tortui tikrai neliks abejingi. Švelniai saldus, gaivus ir labai sotus - toks šiandien jums siūlomo torto receptas.

Net nebandykite atsispirti šiai saldžiai nuodėmei!

PAGRINDUI REIKĖS:

300 g šokoladinių sausainių;

100-150 g sviesto.

ĮDARUI REIKĖS:

200 ml 33-35% grietinėlės;

150 g cukraus;

20 g želatinos.

PAPUOŠIMUI REIKĖS:

30 g juodojo šokolado (nebūtina);

mėtų lapelių.

GAMINIMAS:

* Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame 40-60 min., kad išbrinktų.

* Pagrindui sumalame sausainius. Ištirpiname sviestą (aš tai darau mikrobangų krosnelėje), išmaišome su sausainių trupiniais. Turi būti biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime įdarą.

* Želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės. Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame atvėsusią želatiną, viską išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirstome. Apibarstome šokolado drožlėmis. Dedame į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų.

* Papuošiame keliais mėtų lapeliais.

Skanaus!