Jei kiekvieną kartą, pažaidus su savo mažuoju augintiniu, jūsų veidą nušviečia šypsena, patikėkite, taip nutinka bene kiekvienam šeimininkui. Didžiojoje Britanijoje atlikti tyrimai parodė, kad laisvalaikis, kurį praleidžiame su naminiais gyvūnėliais, yra labai naudingas mūsų emocinei būsenai, imunitetui ir charakterio formavimuisi.

Mokslininkai teigia, kad viskas daug paprasčiau nei mums gali atrodyti. Pirmiausia, turėdami dar jauną šuniuką ar katinėlį, mes esame priversti gyventi fiziškai aktyviau. Turime kasdien su jais žaisti, išvesti į lauką ir pan. Kaip žinia, fizinis aktyvumas – tai viena iš sąlygų, jei žmogus nori būti sveikas, jaustis laimingas ir užmiršti antsvorio bei nuovargio problemas. 

Kitas svarbus faktas – tai kasdienė švelnumo dozė, kurią mums suteikia keturkojai draugai. Vienas iš šio tyrimo dalyvių, profesorius Cobbas, dirbantis Monash universitete, teigia, kad glostydami savo katę ar šunį mes jaučiamės labai laimingi, o tai dažnu atveju gali sukelti laimės hormono oksitocino išsiskyrimą. Kasdienė šio hormono dozė padeda sumažinti stresą ir pagerina širdies darbą. 

Nuotr. Shutterstock

Kasdienis stresas, kuris trunka jau labai ilgai, tiesiog užvaldo žmogų, ir tai gali turėti neigiamos įtakos jo sveikatai, gerovei, santykiams, darbo našumui... Ir visai gyvenimo kokybei. Pasak medikų, jei jus kamuoja kasdienis nerimas, metas įsigyti naminį gyvūnėlį. Mažas katinėlis ar šuniukas, kuriuo rūpinsitės lyg ką tik gimusiu vaiku, į jūsų gyvenimą atneš pačių gražiausių spalvų. Tikėtina, kad ilgainiui tapsite labiau atsipalaidavęs, savimi pasitikintis ir gyvenimo džiaugsmu spinduliuojantis žmogus. 

Nuotr. Shutterstock