„Myliu savo vyrą, tačiau jo libido niekada nebuvo toks stiprus, kokio man norėtųsi. Noriu sekso dažniau už jį. Netrukus švęsime savo 18 vestuvių metines. Po tiek metų mūsų seksualinis nesuderinamumas dar labiau išryškėjo. Būtų idealu, jei su vyru užsiimtume seksu kiekvieną dieną, tačiau realiame gyvenime mes tai darome kartą per mėnesį. Geriausiu atveju. Ar yra išeitis iš šios padėties? Kaip išspręsti mūsų problemą? Nenoriu užmegzti romano ir išduoti savo vyrą“, - patarimo klausė viena moteris.

Seksologė, komentuodamas moters situaciją, pabrėžia, kad seksualinis nesuderinamumas būdingas daugeliui porų. Kai kurie žmonės gyvenime domisi kur kas įvairesniais dalykais, nei vien tik seksas. Kitiems aktualiausia yra tik patenkinti savo fiziologinius poreikius.

Taip pat yra ir gana sudėtingas asmenų tipas, kurių seksualinis troškimas nuo mažens buvo slopinamas. Jiems buvo diegiama mintis, kad seksas yra kažkas gėdingo ir nuodėmingo. Jei jo libido yra užslopintas būtent dėl psichologinių priežasčių, reikėtų jas spręsti su specialistų pagalba.

„Dar viena išeitis, nors ir nelengva – priimti abiems palankų kompromisą. Galbūt vyras netrokš sekso taip dažnai, kaip jūs, tačiau neabejoju, kad mielai priims jūsų švelnumą ir glamones tris kartus per mėnesį. Mane šiek tiek neramina jūsų idealaus seksualinio gyvenimo scenarijus. Mylėtis kiekvieną dieną vyresnio amžiaus poroms yra misija neįmanoma. Gero sekso esmė slypi kokybėje, ne kiekybėje. Jis turi būti spontaniškas, nenuspėjamas ir jaudinantis, neturi virsti pareiga ar mechaniškai atliekamu veiksmu. Vyrą, kuriam nereikia dažno sekso, labiausiai jaudina intymumas ir švelnumas, ne valdingas ir gąsdinantis ultimatumas: jei manęs nepamylėsi, susirasiu meilužį“, - patarė seksualines žmonių problemas spręsti padedanti Rowan Pelling.