Norėdama dar kartą išgyventi šventines akimirkas, peržiūrėdama nuotraukas moteris nustėro iš siaubo – nuotraukoje, kurią padarė jos vyras Davidas, buvo užfiksuota šventiškai papuošta eglutė, o šalia jos stovėjo toli gražu ne Kalėdų angelas – bent jau taip pamatė Samantha – ten stovėjo moteris didžiuliu pilvu, milžinišku pagurkliu ir apvalesniu už kalėdinį pyragą veidu. Ta moteris buvo ji pati. Tirštai išraudusi Samantha skubiai pervertė kitą nuotrauką ir mintyse sau pasižadėjo, kad ateinančios Kalėdos bus kitokios.

Būtent ši nuotrauka lėmė, kad Samantha per 12 mėnesių numetė apie 60 kg. Prieš metus ji nešiojo 30 dydžio drabužius, o dabar – 14.

„Tai bus mano pirmosios lieknos Kalėdos, nekantriai jų laukiu. Anksčiau man buvo sunku rasti tinkamo dydžio šventinių drabužių, o dabar galiu rinktis kiekvienoje parduotuvėje.“

„Pašiurpau išvydusi savo atvaizdą prie Kalėdų eglės, bet labai džiaugiuosi, kad Davidas mane nufotografavo. Ši nuotrauka pakeitė mano gyvenimą. Gavau geriausią dovaną, kokią tik galėjau gauti – pasitikėjimą savimi. “

Samantha turi dvi dukras – Anną (16 m.) ir Kate (12 m.). Moteris sako nepamenanti savęs be antsvorio

„Visa mano šeima mėgo skaniai pavalgyti, visi susėsdavome prie stalo ir mėgaudavomės didžiulėmis porcijomis. Tėvai mus mokė suvalgyti viską, kas įdėta į lėkštę, ir aš mielai jų klausydavau.“

Tačiau toks paklusnumas kenkė jos figūrai – sulaukusi 18-os mergina svėrė 95 kilogramus ir dėvėjo 18-o dydžio drabužius.

Kai sutiko būsimą vyrą Davidą ir už jo ištekėjo, ji nešiojo jau 20-o dydžio drabužius.

„Mano svoris jo visiškai negąsdino. Jis mylėjo mane tokią, kokia esu, todėl ir aš nesijaudinau.“
Laukdamasi pirmo vaiko, Samantha paklusniai „valgė už du“. 

„Valgiau viską, ko tik užsigeisdavau“, – prisipažįsta moteris.

Jų dukra Anna gimė 1998 m., po to, 2001 m. – Kate, o Samanthos apimtys vis augo.

Įpratusi valgyti už du, net ir po gimdymo moteris neprarado apetito. Derindama dviejų mažų vaikų auginimą su dviem darbais – ji dirbo kirpėja ir padėjėja lopšelyje – Samantha valgydavo greitą maistą. „Namo grįždavau išsunkta ir sakydavau sau, kad neturiu laiko gaminti, tad pašaudavau į orkaitę picą, iškepdavau šaldytų bulvyčių – nestovėdama prie puodų, galėjau daugiau laiko praleisti su vaikais“, – prisimena ji.

„Niekad neatsisakydavau ir antros porcijos, užkandžiaudavau kepta duona su česnaku ir sūriu, ir mėgau ilgas valandas leisti prie stalo su šeima, kaip buvau pratusi vaikystėje.“ Paguldžiusi vaikus į lovą, moteris dar pažiūrėdavo televizorių, siurbčiodama kakavą. „Žinojau, kad esu stambi, bet sakydavau sau, kad gėrimai nesiskaito“, – sako ji. Gabaliukas torto ir keli sausainiai buvo įprasti vakariniai skanėstai.  Savaitgaliais moteris mėgaudavosi angliavandenių bombomis – bandelėmis su sviestu, uogiene ar medumi ir karštu šokoladu. Pietūs taip pat buvo ne mažiau kaloringi – sumuštiniai su sūriu ir kumpiu, bulvių traškučiai, o desertui – sausainiai. Darbe taip pat netrūko vaišių – lopšelyje vaikai švęsdavo gimtadienius, jų tėvai visus vaišindavo tortu, ir Samanthai buvo sunku susilaikyti.

Tad kasmet moteris vis stambėjo.

Jai visada patikdavo mada, bet savo didėjantį kūną tegalėjo įsprausti į juodas tampres ir palapinę primenančią suknelę ar palaidinę.  „Stengiausi susitvarkyti bent plaukus, pasidaryti makiažą. Aplinkiniams galbūt atrodžiau stambi ir linksma, bet viduje mane vis labiau slėgė mano svoris“, ­– prisipažįsta moteris.

2013 m. gruodžio mėn. jos svoris išaugo iki beveik 140 kg, 28 dydžio džinsai braškėjo per siūles, bet ji kategoriškai nepirko 30 dydžio.

Dar didesnį nerimą jai kėlė blogėjanti savijauta – jai ėmė trūkti oro net vaikštant, ypač lipant laiptais. Tačiau artėjo Kalėdos, ir ji nusprendė nukelti dietas vėlesniam laikui. Davidas užtikrino, kad myli ją nepaisant jos svorio, bet Samantha jautė, kad jam dėl jos neramu.

Moteris prisimena, kad kai jis paprašė jos papozuoti prie eglės, ji pasijuto nejaukiai, nenorėjo fotografuotis, bet kadangi buvo Kalėdos, ji nenorėjo niekam kelti rūpesčių.

„Žinojau, kad esu stambi, bet kai kitą dieną žiūrėjau nuotraukas, negalėjau patikėti savo akimis – aš atrodžiau didesnė už pačią eglę.“

Būtent ši nuotrauka privertė moterį atsitokėti, ir šių metų sausio mėnesį ji užsirašė į „Cambridge Diet “ svorio metimo programą.

Anksčiau ji jau laikėsi dietų, bet niekaip negalėjo sukontroliuoti porcijų dydžio, o programa minėtą problemą išsprendė. Moteris pakeitė valgiaraštį – per pietus vietoj patiekalų, kuriuose gausių angliavandenių, ji mėgaudavosi skaniais kokteiliais, sriubomis ar pan. 

„Iš pradžių man siaubingai trūko įprasto maisto, maniau, kad nesugebėsiu susilaikyti, ypač darželyje, kur vaikai vis atsinešdavo torto. Tada prisimindavau tą nuotrauką prie eglės, ir vėl grįždavau prie plano.“

Pirmą savaitę ji numetė 4 kilogramus, tai jai suteikė energijos tęsti toliau.
Svoriui vis mažėjant, Samantha pradėjo sportuoti – vaikščioti ir plaukioti. Ji žūtbūt užsispyrė pasiekti norimą rezultatą iki Kalėdų. Motyvaciją išlaikyti padėjo svorio metimo konsultantė, su kuria moteris susitikdavo kas savaitę.

Kas savaitę ji stabiliai numesdavo apie pusantro kilogramo, tad spalio mėn. ji svėrė apie 88 kg ir tilpo į 16-o dydžio drabužius.

Moteris pasakoja, kad jos dukros be galo apsidžiaugė pamačiusios, kokius drabužius ji išsirinko Kalėdoms – sidabrinę palaidinę ir aptemptus džinsus. 

„Jos sakė, kad atrodau puikiai, ir matydama, kad jos manimi didžiuojasi, supratau, kad stengtis vertėjo. Džiaugiuosi, kad Davidui nebereikia dėl manęs nerimauti, nes bėgioju laiptais ir nebedūstu.“

Kalėdoms artėjant, moteris numetė dar daugiau svorio, ir dabar sveria apie 80 kilogramų, ji dėvi 14 dydžio drabužius.

„Pirmą kartą gyvenime man patinka mano atvaizdas veidrodyje, ir visa tai lėmė ana nuotrauka prie Kalėdų eglės“, ­– sako laiminga Samantha.

Moters nuotraukas pamatysite ČIA.