Labai paprastai pagaminsite. Tiks savaitgalio pusryčiams ar suvalgysite kaip pavakario desertą.

O jei nepatiks šis receptas ar nenorėsite skirti tiek laiko, tai griebkitės tinginio recepto. Ne, ne, darysite ne tinginį, bet greitą skanėstą, kurį itin mėgsta vaikai (bet ir suaugusieji nesivaipo). Receptą rasite po maskarponės pyragaičiais.

Maskarponės pyragaičiai su uogomis

Reikės:
250 g maskarponės sūrio,
250 g biskvitinių sausainių (tinka kvadratiniai, paprasti),
250 g bet kokių uogų,
70 g minkšto sviesto,
1 labai šviežio kiaušinio,
1 šaukšto cukraus,
kelių lašelių vanilės ekstrakto.

Gaminimas. Sausainius susmulkinkite plakikliu arba, uždengusios maistine plėvele, suskaldykite mėsos plaktuku.

Dėkite 60 g minkšto sviesto ir gerai išmaišykite su sausainių trupiniais. Formą (gali būti paprasti puodeliai) išklokite kepimo popieriumi, iš abiejų pusių suteptu likusiu sviestu.

Dėkite sausaininę-sviestinę tešlą į indelius plonu sluoksniu ir 5 minutėms kiškite į šaldymo kamerą.

Atskirkite kiaušinio baltymą ir trynį. Trynį išplakite su cukrumi, sumaišykite su maskarponės sūriu, įlašinkite vanilės ir dar kartą masę gerai išsukite. Iki putų išplakite baltymą ir jį sumaišykite su vaniliniu maskarponės kremu.

Užpildykite mase kulinarinį švirkštą ir, ištraukusios puodelius iš kameros, ant biskvito išspauskite balto kremo. Tada vėl padėkite į šaldytuvą, bet ne į kamerą (kokiai 10-15 min.).

Išimkite pyragaičius iš puodelių (padės kepimo popieriaus kraštai), papuoškite juos uogomis. Kuo daugiau, tuo geriau!

P.S. Galite gaminti maskarponės pyragą, o neskirstyti jo į mažus indelius. Tada užteks vieno indo, į kurį viską dėsite, - geriausiai tam tinka tortinė.

Kruasanai su šokoladu ir migdolais

Reikės:
2 padžiuvusių prancūziškų ragelių (croissants),
saujelės migdolų,
40-50 g šokoladinio lydyto sūrelio.

Gaminimas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Įpjaukite per šoną kruasanus (padarykite kišenėlę), dėkite ant skardos ir kelioms minutėms pakaitinkite grilio režimu.

Migdolus susmulkinkite grūstuvėje. Išimkite kruasanus, ištepkite vidų šokoladiniu sūriu ir pabarstykite riešutais. Valgykite iš karto!

Skanaus savaitgalio!

Shutterstock nuotr.