KONKURSO LAIMĖTOJAI:

1-oji vieta: Indrė (Ilgai ir laimingai);

2-oji vieta Agnė (Mūsų meilė amžina);

3-oji vieta Aušra (Vestuvės rojuje).


Parašykite mums laišką el. paštu: info@5braskes.lt (informuosime, kaip atsiimti prizą). 

_______________________________________________________________________________

Juos būtina išsaugoti ne tik atmintyje, bet ir ten, kur kasdien galėtume pasižiūrėti, pasidžiaugti, parodyti artimiesiems.  

Dažniausiai sutuoktinių pora nuotraukas sudeda į prabangų albumą. Tačiau yra žymiai daugiau žmonių, kurie norėtų turėti gražų jūsų šventės atsiminimą. Tai tėvai, seneliai ir artimi draugai. Dabar tai tikrai ne problema –  susikursite gražią fotoknygą tiesiog internete. Štai keli praktiniai patarimai.

• Išdėstykite nuotraukas. Jei turite geros kokybės nuotraukų, puslapyje skirkite joms daugiau vietos. Didelės, aukštos kokybės nuotraukos fotoknygoje atrodo fantastiškai. Mažesnės kokybės nuotraukas komponuokite po tris ar keturias viename atvarte/puslapyje. Taip ne tik sukursite įdomų albumą, bet ir išlaikysite gerą spaudos kokybę, net ir su mažesnio formato nuotraukomis.

• Suteikite nuotraukoms daugiau erdvės. Ryškioms ir gražioms nuotraukoms skirkite daugiau erdvės. Per visą puslapį dėliokite nuotraukas, kurios ne tik kokybiškos, bet ir emocingos, pavyzdžiui, pirmasis bučinys, kunigo ar jaunųjų portretai.

• Grupuokite nuotraukas pagal spalvą. Jei į puslapį sudėsite daug nuotraukų ir paliksite mažus tarpus tarp jų – grupuokite jas pagal spalvas, taip puslapis gražiau žiūrėsis. Viename puslapyje ar atvarte išdėstykite panašaus atspalvio, ryškumo ir kontrasto vaizdus taip pat nespalvotas nuotraukas.

• Įrėminkite nuotraukas. Rėmelis ne tik dekoruoja nuotraukas, bet ir išskiria jas iš fono bei suteikia joms stabilumo.

• Pasukite nuotraukas. Pasuktos nuotraukos paįvairiną fotoknygos dizainą. Pasukimas taip pat išskiria nuotrauką vizualiai. Tačiau nepersistenkite, nes per daug pasuktos nuotraukos gali atrodyti netvarkingai.

• Pasirinkite foną. Fonas nebūtinai turi būti baltas ar juodas, nors tai ir yra populiariausias pasirinkimas. Jį galite derinti ir prie nuotraukos spalvos.

• Pridėkite teksto. Nuotraukų albumas – tai jūsų istorija. Galite ją pasakoti vien nuotraukomis, o galite pridėti ir tekstą. Tekstui galite skirti tik pirmuosius puslapius arba rašyti jį šalia nuotraukų. Nepamirškite sukurti pavadinimo, pavyzdžiui, „Laura ir Tadas 2012 08 25“. 

• Fotoknyga turi būti įdomi. Pasistenkite į fotoknygą atrinkti nuotraukas taip, kad kiekvienas jį vartantis žmogus rastų ką nors įdomaus. Paprastai vestuvių albumuose visi ieško savo nuotraukų, todėl nebūkite savanaudžiai ir nepamirškite įdėti svečių fotografijų.

Daugiau informacijos rasite ČIA.