Vasarą, kuomet saulė ir sūrus jūros vanduo dar labiau erzina mūsų plaukus, turime daugiau dėmesio skirti jų būklei. Taigi ką valgyti, kad plaukai atrodytų nepriekaištingai ir kiekvieną dieną netektų kovoti su plaukų šepečiu ar plaukais užsikimšusia vonia.

Lašiša - vienas iš omega-3 riebalų rūgščių šaltinių, teikiančių plaukams drėgmės, todėl šie nelūžinėja. Lašišoje esantis vitaminas D labai naudingas stipriems ir sveikiems plaukams. Tai maistas, kuris niekad neatsibosta, nes yra šimtai būdų kaip jį valgyti: salotos, makaronai, kepsniai, sumuštiniai ir t. t.

Špinatai - lapinės daržovės, kuriose gausu maistinių medžiagų. Juose esantys vitaminai B, C ir E, kalis, kalcis, magnis, geležis labai naudingi ne tik odos ir plaukų grožiui, bet ir akims. Turi antioksidacinį poveikį. Taip pat labai naudingos ir kitos žalios lapinės daržovės - rukola ar gražgarstės.

Razinose yra gausu geležies reikalingos mūsų plaukams. Geležis vaidina svarbų vaidmenį hemoglobino gamyboje. Hemoglobinas atsakingas už deguonies paskirstymą į kūno organus ir audinius. Kai hemoglobino lygis geras, deguonis paskirstomas tinkamai. Tai reiškia, kad į jūsų galvos odą patenka pakankamai kraujo, kuris stimuliuoja ir skatina plaukų augimą. Todėl reikia valgyti daugiau geležies turinčių produktų.

Austrės žinomos kaip cinko, stiprinančio plaukus, nagus ir gerinančio medžiagų apykaitą ląstelėse, šaltinis.

Graikiniai riešutai - sveiki plaukai, puikus regėjimas, stiprūs kaulai - viskam pasitarnauja saujelė riešutų kartą per dieną, pavyzdžiui, pagardinus jais salotas, kepamą duoną ar desertą.

Liesas jogurtas turi daugiau kalcio nei puodelis riebaus pieno. Šis produktas reikalingas gražiai odai ir plaukams. Tai ne tik puikūs pusryčiai, bet ir lengvas maistas vakarienei, kad ir desertui su saujele šviežių ar džiovintų vaisių, uogų.

Pupelės yra nepakeičiamas baltymų šaltinis. Taigi nenuvertinkite šio maisto produkto. Jos gali būti virtos, keptos arba išvirta pupelių sriuba. Jos taip pat turi daug kalcio, geležies ir dar svarbiau, biotino. Biotinas padeda užkirsti kelią plaukų trapumui.

Šlakelis linų sėklų aliejaus ar žiupsnelis moliūgų sėklų įbertų į jūsų rytinę košę - kitas puikus būdas gauti plaukams reikalingų riebiųjų rūgščių su maistu.

Vanduo yra būtinas ne tik apsaugoti organizmą nuo hidratacijos, bet geriant pakankamai vandens, turėsite gražius plaukus. Plaukai tampa elastingi, nes vanduo sudaro ¼ plaukų krypties koeficientą. Neturėtumėte laukti kol būsite ištroškę, išgerkite pakankamai vandens per dieną ir turėsite sveikus ir blizgančius plaukus. Šiltuoju metų laikų daug skysčių galite gauti valgydamos melionus ar arbūzus - ir skanu, ir sveika.