Nors sakoma, kad geriausi kvepalai yra tie, kurių aromato patys nejaučiame, tai kyla dilema kaip gi išsirinkti sau tinkamiausius, kurie pabrėžtų individualumą ir labiausiai patiktų?

Specialistai mano, kad kvepalus mes renkamės intuityviai. Kvepalų pasirinkimas iš tikrųjų apie mus išduoda beveik viską: kaip save vertiname, kaip norime pasirodyti, nuo kvepalų netgi iš dalies priklauso nuotaika. Dauguma žmonių turi ne vieną buteliuką kvepalų, o priklausomai nuo nuotaikos tą dieną naudoja skirtingus kvepalus. Aš pati turiu kasdienius, kurie ne itin veikia mano nuotaiką, antrieji - skirti ypatingoms progoms, kai noriu jaustis prabangiai, o tretieji - visad pakeliantys ūpą.

Kvepalai stebėtinu ir nesuvokiamu būdu veikia mūsų pasąmonę, akimirksniu sukurdami trauką arba atvirkščiai - antipatiją. O juk šiuolaikinių moterų galimybės renkantis aromatą yra kur kas platesnės - tačiau tuo pačiu ir pasirinkti tapo gerokai sunkiau.

Juk aromatas turi ne tik pabrėžti mūsų individualumą, ar skatinti aplinkinių vyrų fantaziją, bet ir būti mūsų pačių sielos veidrodžiu. Turbūt ir jums yra tekę net atsisukti pajutus nuostabų aromatą, kuris sužadina jūsų vaizduotę. Nesvarbu ar tai vyriškas kvapas, ar moteriškas - mes juntame, kad mums patinka.

Kvapas, kuris mados požiūriu netgi nėra aktualus, gali būti apibūdinamas kaip prabangus, nuostabus, pritraukiantis gausybę komplimentų - jei jis tam žmogui tinka.

Taigi, į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis kvepalus?

Kvepalų įsigijimas - tai šventė. Juos renkantis nereikėtų skubėti, skirkite tam kelias dienas. Pirkti kvepalų eikite gerai nusiteikę, geriausia ryte, nes šiuo metu uoslė yra jautriausia. Pasistenkite niekuo nekvepėti, nei kvepalais, nei stipriau kvepiančiomis kosmetikos priemonėmis, tuomet rinkdamiesi kvepalus būsite objektyvesni ir išvengsite kvapų susimaišymo. Pasirinkite dvejus ar trejus kvepalus pabandymui. Įsidėmėkite, kad gerai įvertinti sugebėsite tik pirmuosius tris kvapus.

Tikriausiai žinote, kad kvepalus geriausia purkšti vietose, kur lengva užčiuopti pulsą? Mūsų kūno temperatūra tose vietose yra kiek aukštesnė, o šiluma padeda labiau sklisti kvapui. Kai pasikvėpinate, tai leiskite kvepalams susigerti į odą, netrinkite.

Kvapas - tai neįžiūrimai smulkių dalelių debesis, kurias atpažįsta mūsų uoslė ir akimirksniu apie tai praneša smegenims. Nepasitikėkite mėginiams skirtomis popieriaus juostelėmis. Pakvėpintas jas įsidėkite į rūbų kišenę ar rankinę ir pauostykite vėliau. Tikrasis kvapas atsiranda kvepalams susilietus su oda, todėl jos neturėtų kvepėti muilu ar kremu.

Taip pat pavalgius aštraus maisto, kvepalai ant jūsų odos gali skleisti stipresnį aromatą. Sausu šaltu oru kvepalų kvapas būna ne toks intensyvus, kaip drėgną ir šiltą vasarą.

Su metais uoslė silpnėja. Todėl vyresnio amžiaus moterys kvėpinasi truputį daugiau, nei jaunos. Bet kuriuo atveju nepersistenkite, nes per stiprus aromatas viešoje vietoje gali papiktinti ne mažiau nei prakaito kvapas.

Tyrimai parodė, kad vyrai mano, jog moteris sveria vidutiniškai 5 kg mažiau, jeigu ji pasikvėpinusi aštrokais, prieskoniais ir muskusu dvelkiančiais kvepalais.

Vanilė, citrusiniai vaisiai, saldokas gėlių kvapas vyrams sukuria įspūdį, kad moteris yra vidutiniškai 6 metais jaunesnė. Atkreipkite dėmesį į šiuos skaičius rinkadamasi naujus kvepalus ;)

Įsigytus kvepalus laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Jeigu laikote ant naktinio stalelio, tai geriau palikite juos dėžutėje - juk ir šios paprastai būna gražios. Kai kurie specialistai kvepalus pataria laikyti šaldytuve. Jeigu po kurio laiko pradeda jausti alkoholio kvapą, tai tokius kvepalus jau išmeskite ir daugiau nebepirkite.