Tačiau bene svarbiausias būna klausimas: tai vis dėlto reikia berti cukraus į kavą ar ne?

Problemos svarbumas gali pasiekti tokias diskusijų aukštumas, kurioms gali nebent prilygti kitas klausimas, neduodantis žmonijai ramybės: kas atsirado pirmiau - višta ar kiaušinis?

Tačiau dėl pastarojo neišsiaiškinta, o štai dėl kavos ir cukraus santykių tašką pasiryžo padėti ispanų mokslininkai.

Kaip praneša portalas myjane.ru, šios šalies protingos galvos nustatė, jog puodelis kavos padės jus lengvai generuoti idėjas ir vystyti naujus projektus. Tiesa, kavos puodelio nepakaks - į jį reikės įberti šiek tiek cukraus. Būtent kavos ir cukraus derinys padidina darbingumą. To priežastis - pagerėjęs dėmesio sutelkimas bei suaktyvėjęs įsiminimo procesas.

Tokios išvados buvo padarytos po eksperimento, kuriame dalyvavo 40 žmonių. Kava be cukraus pasirodė esanti bevertė, kai reikėjo spręsti sudėtingas testo užduotis, o štai kava, į kurią buvo įbertas žiupsnelis cukraus, tapo veiksminga - dalyviams pateiktų užduočių rezultatai iškart pagerėjo.

Protinės veiklos pagerinimo šaltinis - cukruje esanti gliukozė, kuri kartu su kofeinu yra puikus energijos užtaisas.

Gardžios kavos!