Dažnai, kai su Gerda pasirodome mieste, ar ji lieka pas mane nakvoti po triukšmingo vakarėlio, sulaukiu bičiulių komentarų: „Ji tave kabina?".

Jeigu aš nepuolu miegoti su pirmu pasitaikiusiu vyru, kodėl mano draugė turėtų jausti trauką bet kam, turinčiam krūtis?

Nors Gerda nėra iš tų, kurios puola skųstis dėl homofobiškos atmosferos Lietuvoje, stebėdama žmonių reakcijas, sužinojus, kad ji nėra heteroseksuali, supratau keletą dalykų, apie kuriuos vertėtų patylėti. Visus juos puikiai apibendrino Natalie Josef - tinklapio divinecaroline.com autorė.

Taigi, kokios (dažniausiai iš vyrų išgirstamos) frazės erzina homoseksualias moteris ir kodėl :

10. „Visos lesbietės tiesiog nori būti vyrais."
Ne, mes nenorime. Mes esam moterys, kurioms patinka būti su moterimis. Kas ką nors pasakė apie vyrus? Vyrai turi penius, na ir kas? Juk aš galiu nueiti į sekso prekių parduotuvę ir vieną sau nusipirkti. Be to, man nereikia rūpintis dėl to, kad jis per mažas ar išgyventi dėl kitų, tinkamai ar netinkamai atliekamų „lytinių disfunkcijų".

9. „Aš visai ne prieš lesbietes, man tik du apsikabinę vaikinai yra šlykštu."
Ar jūs tikrai manote, kad tai išgirdusios mes geriau jausimės? Nors daugelio lesbiečių taip pat nedžiugina apsikabinusių vyrukų vaizdelis, mes vis tiek esame homoseksualų visuomenės narės. Mums nerūpi jūsų pripažinimas, ir jūs nesate mažiau homofobas vien todėl, kad jums patinka mintis apie dvi moteris. Ar žinai, kas mums yra šlykštu? Įžūlumas ir bukumas.

8. „Tu per graži ir moteriška, kad būtum lesbietė."
Jei jūs manote, kad visos lesbietės yra trumpai kirptos, dėvi flanelinius marškinius bei avi kareiviškus batus, tad, ko gero, visą jūsų gyvenimą jūsų akys buvo užmerktos. Jei jūs manote, kad visos lesbietės yra negražios moterys, negalinčios susirasti vyro, esate idiotas. Lesbiečių yra visokių tipų, formų, dydžių, įvairių kirpimų, dėvinčių įvairius drabužius, karštų ir ne tokių, storų ir plonų, mergaitiškų ir nemergaitiškų. Nesakykite tokių kvailų dalykų - moterys niekada nėra per gražios ir per moteriškos, kad būtų lesbietės... Aš lažinuosi iš šimtinės, kad mano mergina yra karštesnė negu tavoji.

7. „O kaip jūs mylitės be vyro?"
Iš tiesų, labai paprastai. Aš esu tikra, jei vyrai neturėtų penių, jie juk sugalvotų ką veikti su moterimi lovoje. Moterys visą laiką galėjo ir mylėjosi be vyrų - ir, drįsčiau teigti, joms tai labai gerai sekasi.

6. „Kodėl jūs puikuojatės savo seksualumu ir brukate tai tiesiai mums į veidus?"
Kiekvieną savo gyvenimo dieną aš matau heteroseksualius žmones, besilaikančius už rankų, besibučiuojančius ir dėvinčius savo heteroseksualius drabužius. Aš matau reklamas ir filmus, aš žiūriu televizijos laidas ir skaitau žurnalus - viskas, ką matau, puikuojasi heteroseksualų gyvenimais ir meilėmis. Jei jau taip, tai jūs visą laiką brukate savo seksualumą man į akis. Jei aš laikausi už rankų su savo mergina, aš nieko nebruku jums į veidą, aš tiesiog laikausi už rankų su savo mergina.

5. „Lesbietės negali auginti vaikų, ypač berniukų. Vaikams reikia mamos ir tėčio."
Ar jūs gyvenate 1950 metais? Mažiausiai pusės tai skaitančiųjų tėvai yra išsiskyrę, o iš jų apie 80 procentų po skyrybų gyveno su mama. Ar jūs sakote, kad jūs susimovėte todėl, kad gyvenote tik su mama? Vaikams reikia meilės ir saugumo. Beje visi tyrimai parodė, kad homoseksualių tėvų užauginti vaikai nesiskiria nuo tų, kurie užaugo heteroseksualiose šeimose.

4. „Ar tu prie manęs kabiniesi?"
Ummm ... Tikriausiai ne. Jums tai gali būti staigmena, bet ne visi homoseksualūs žmonės jūsų nori. Ar jūs norite visų heteroseksualų, kuriuos matote? Ar jūs neturite skonio? Įžvalgos?

3. „Sveiki pone (ar bičiuli, brolau, sūnau)"
Ar jūs neturite akių? Ar jūs nematote, kad aš turiu krūtis? Vien todėl, kad mano trumpi plaukai ir aš dėviu vyriškus rūbus, nereiškia, kad aš esu vaikinas, kad aš noriu būti vaikinu, ar kad aš nekenčiu vaikinų. Tai tiesiog plaukai ir rūbai - tad baikite.

2. „Būti lesbiete nėra įgimta, tai pasirinkimas."
Ar jūs renkatės prie ko jus traukia? Jei vis kas būtų atvirkščiai, ar galėtumėme jus įtikinti būti gėjais vien todėl, kad dauguma žmonių yra tokie? Vienintelis pasirinkimas, kurį mes turime, ar mes norime būti sąžiningi su savimi, ar ne. Istorijos pabaiga.

1. „Ar galiu stebėti?"
Ne! Ir prašau, nebeklausinėkite. Gyvenimas - ne porno filmas. Ar jus norėtumėte, kad koks nors vaikinukas jus stebėtų? Nemanau.