Jau tiek sekso privalumų, kad, regis, neišlipk iš lovos. Tačiau kas per daug, tas nesveika. O štai reguliarus susiliejimas su partneriu ne tik stiprina imunitetą, emocinį ryšį bei supratimą, bet ir dovanoja išvaizdą, neatitinkančią asmens kodo. Gerąja prasme.

Psichologas iš Edinburgo Karališkosios ligoninės daktaras Davidas Weeksas teigia, kad sveiki ir reguliarūs lytiniai santykiai žmogų pajaunina nuo 5iki 7 metų. Specialistas atliko 10 metų trukusį tyrimą, kuriame dalyvavo tūkstantis įvairaus amžiaus moterų bei vyrų, praneša msn.com.

Pasirodo, kad asmenys, kurie užsiima seksu 3 kartus per savaitę, būdami 40-50 amžiaus atrodo 7 metais jaunesni už bendraamžius, kurie seksuoja iki 2 kartų per savaitę.

Būtent malonumas, kurį partneriams suteikia seksas, yra pagrindinis jaunystės saugotojas ir puoselėtojas, tvirtina psichologas.

Fizinis krūvis, kurį patiriame mylėdamiesi, pagerina odos būklę ir širdies darbą. Nemažos svarbos turi ir biologija: sekso metu išsiskiriantys laimės hormonai endorfinai šalina nerimą ir veikia kaip natūralūs nuskausminamieji.

Taip pat daktaras D. Weeksas tvirtina, jog žmonėms reikėtų atsikratyti stereotipų, kad aktyvus ir reguliarus seksas yra tik jaunų žmonių prerogatyva.

O dar anksčiau Naujosios Zelandijos mokslininkai įrodė, koks vis dėlto seksas svarbus žmonėms. Apklausos parodė, kad žmonėms laimės jausmą dovanoja seksas ir alkoholis (vakarėliai) - to, pasirodo, nesuteikia vaikai, religija ir studijos...

Tokios tokelės tam pasauly. Klausimų vis dar lieka, bent jau man: o jei peržengi daugiau nei 2 kartų per dieną ribą, kiek tada metų atjaunėji? Mokslininkams dar yra kur padirbėti.