Stalo dekoravimas – kūrybinis darbas. Galima vienos spalvos, tačiau įvairių dydžių eglutei skirtus burbulus sukrauti į aukštą cilindrinę stiklo vazą. Medžiaginę servetėlę galima susukti į vamzdelį, perrišti rafija ir ant viršaus padėti imbierinį glazūruotą sausainį. Tiks net iš popieriaus iškarpyta snaigė kiekvieno šeimos nario lėkštėje.

Nuotr. Shutterstock

Nuotr. Shutterstock

Nuotr. Shutterstock

Kurkite šventinę fantaziją iš siūlų kamuoliukų, karolių, sausainių, šilko skarelių. Netgi įvairių storių dovanų juostelės gali dovanoti žaismingą nuotaiką. O jei dar degs kelios žvakės, jų liepsnelių ir šešėlių žaismas sukurs stebuklingo jaukumo atmosferą. Beje, pastaraisiais metais įsitikinau, kad gyvos gėlės ant Kalėdų stalo – tiesiog neišvengiamos.

Nuotr. Shutterstock

Nuotr. Shutterstock

Elegancijos ir prabangos suteiks vintažiniai indai, detalės iš senelių valgomųjų. Galite derinti konkrečias spalvas ir naudoti tik jos akcentus: baltą, mėlyną, raudoną. 

Nuotr. Shutterstock

Nuotr. Shutterstock

Viskas priklauso nuo jūsų skonio. Vienos moterys labiau dievina blizgesį, kitoms artimesnė puošyba iš natūralių medžiagų. Svarbu, kad būtų skoninga ir šventinio stalo kompozicija derėtų prie bendros namų stilistikos. Siūlome pasisemti idėjų.