Manekenė Erin Heatherton užsiima fitnesiniu baletu. Pasak jos, tai smagi veikla, padedanti išlaikyti grakštų kūną. Vaikystėje Erin neteko lankyti šokių ar lavinti lankstumo, tad neseniai atrastas baletas jai ypač patinka. Mergina džiaugiasi, kad baletas padeda atrasti ir naujų pozų, kurios praverčia fotosesijose. Taip pat žingsniuodama podiumu ji jaučiasi tvirčiau – po baleto pamokų išlaikyti pusiausvyrą kulniuojant bateliais-žudikais kur kas lengviau.

Modelis Erin Heatherton, AFP/Scanpix nuotr.

Kita manekenė Lily Donaldson užsiima pilatesu bei joga. Ji bent kelis kartus per savaitę lankosi baseine, atlieka ir mankštą vandenyje. Modelis tvirtina, kad baseinas – vienas efektyviausių būdų, padedantis palaikyti puikiais kūno linijas.

Modelis Lily Donaldson, Reuters/Scanpix nuotr.

Supermodelis Doutzen Kroes yra aistringa bėgimo gerbėja. Taip pat ji mėgsta bokso treniruotes, rytais atlieka šuoliukus šokdyne. Doutzen nevengia paprakaituoti, ji sako, kad kiekviena, norinti turėti tobulą figūrą, privalo sportuoti.

Modelis Doutzen Kroes, AFP/Scanpix nuotr.

Viena daugiausiai uždirbančių manekenių Alessandra Ambrosio 3 kartus per savaitę užsiima joga ir pilatesu. Kartu su treneriu ji atlieka intensyvią 10 dienų programą, per kurią stiprina užpakaliuko raumenis. „Manau, kad esu geresnės formos nei prieš 10 metų, bet šiandien, kad gerai atrodyčiau įdedu daugiau pastangų“, – yra sakiusi Alessandra.

Modelis Alessandra Ambrosio, Mavrixonline/Scanpix nuotr.

Modelis Candice Swanepoel pasitiki bokso ir pilateso treniruotėmis, jas atlieka kelis kartus per savaitę. Kai iki madų demonstravimo lieka 10 dienų, manekenė mankštinasi kasdien.

Modelis Candice Swanepoel, Mavrixonline/Scanpix nuotr.

Gražuolė ilgakojė Karlie Kloss mėgsta šokti. Dar vaikystėje ji lankė klasikinį baletą, tad įvairūs tempimo pratimai – jos kasdienybė. Taip pat manekenė bėgioja, važinėja dviračiu ir vaikšto į baseiną.

Modelis Karlie Kloss, AFP/Scanpix nuotr.

Egzotiškoji Adriana Lima, kaip ir ne viena jos kolegė, renkasi bokso treniruotes. Du kartus per dieną ji šokinėja šokdyne, atlieka pratimus su svarmenimis.

Modelis Adriana Lima, AFP/Scanpix nuotr.

Modelis Behati Prinsloo neabejinga plaukimui ir pilatesui, šiuo sportu ji užsiima kiaurus metus. Taip pat Behati pasikliauja asmeniniu treneriu, kuris verčia merginą kaip reikiant paplušėti, kad ši neprarastų formos.