Jeigu tikite astrologija, tikrai pasistengsite užsitarnauti metus globojančio gyvūno malonę. 2014-ieji - Žydrojo (kiti teigia, jog Žaliojo) medinio Arklio metai. Kaip sutikti Naujuosius, kad arklys ne žiebtų kanopomis į kaktą, o maloniai paglostytų karčiais?

* Pirmiausia susitvarkykite namus. Arklys itin mėgsta tvarką, švarą, nekenčia atsainumo. Kuo mažiau nereikalingų, pasenusių daiktų bus jūsų namuose, tuo geriau. Netgi labai simpatiškų medinių skulptūrėlių, suvenyrų, interjero detalių, kurioms iki šiol taip ir neradote vietos, geriau atsikratyti. Rytų filosofija skelbia, jog apvalydami namų erdvę nuo nereikalingų daiktų, drauge išvejame nesėkmes, praeityje paliekame problemas. O štai pirmomis Naujųjų metų dienomis – atvirkščiai: geriau nieko neišmesti, neskubėti atsikratyti šiukšlių.

* Susitvarkiusios namus, pereikite prie puošybos. Mediniai dekoratyviniai arkliukai čia itin tiks. O dėl spalvų, tai rinkitės ne tik žydrą ir žalią (remiantis šaltiniais, 2014-ieji ne Žydrojo, o Žalio Arklio metai), bet ir raudoną – Rytuose ji laikoma sėkmės spalva.

* Dovanas patariama pakuoti būtent į raudonas dėžutes arba rinktis raudoną popierių. Jei planuojate kažkam dovanoti pinigų, dėkite juos į raudoną voką.

* Pasistenkite, kad ant šventinio stalo būtų žalumynų, vaisių ir daržovių. Neverta užmiršti ir saldumynų.

* Arklys mėgsta pavalgyti ne tik skaniai – jam svarbi estetika, grožis, todėl negailėkite laiko stalo dekorui. Nukraukite stalą apelsinais ir mandarinais, kurie laikomi sėkmės, gerovės simboliu.

* Pamaloninsite kitų metų globėją, jei pasipuošite Naujųjų metų naktį žydra (mėlyna) suknele. Jei tokia spalva nepatinka, stenkitės turėti bent detalę – skarelę, papuošalus, batelius.

* Naujuosius sutikite triukšmingai – muzika, dainos, garsus juokas nubaidys piktas dvasias. Šokiai, varžybos, judrūs žaidimai taip pat čia labai tiks.