Ne, čia nebus banalių patarimų, tokių kaip „kartu sportuokite“, „išvykite romantiško savaitgalio“, ar „nusipirkite erotiškus apatinius“. Tai jums patars bet kas. Čia jums pateiksime keletą visiškai naujų ir netikėtų patarimų kaip sugrąžinti seksualinį geismą. Tačiau įspėjame, kad ši nuomonė ir rekomendacijos nebūtinai turi sutapti su jūsų nuomone. Pavyzdžiui, pirmas ir antras patarimai yra pakankamai pavojingi šeimos santykiams ir apskritai šeimos vertybėms.

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

Tikimės, kad perskaitę straipsnį rasite užtektinai kritiškumo ir supratimo nesekti viskuo aklai. Bet kurį tekstą galima perskaityti skirtingai, galima pritaikyti, o galima ir pasakyti sau: „Būna ir taip“.

Įsimylėti ką nors kitą

Ir dėl to visiškai nesijaudinti! Bent jau tada, jeigu esate moteris, įsimylėjimas „iš šalies“ jums bus labai naudingas. Tai išsiaiškino kelių Amerikos universitetų – Kolumbijos universiteto, Indianos universiteto ir Kentukio-Lesingtono universiteto – mokslininkai.

Bendro tyrimo metu jie apklausė 160 moterų. Visos jos buvo ištekėjusios arba gyveno ilgalaikiuose santykiuose. 70 procentų respondenčių prisipažino, kad yra įsimylėjusios kažką, tačiau niekam apie tai nepasakoja. Be to, didžioji dalis moterų šio savo susižavėjimo niekaip nerealizuoja. Dar daugiau, damos prisipažįsta, kad romantiškas susižavėjimas tik sustiprina aistrą savo partneriui.

Gera naujiena toms, kurios keikia save, raudonuoja ir pradeda užsikirtinėti vien išvydusios simpatišką kolegą iš kaimyninio skyriaus. Dauguma atvejų moterys įsimyli būtent bendradarbius, nes jeigu jų gyvenime yra vien tik namai ir darbas, tai rasti slaptos aistros objektą galima tik biure. Laimei, nieko kvailo ar nenormalaus tame nėra. Mes automatiškai jaučiame potraukį žmonėms, kuriuos laikome patraukliais. Tiksliau, kuriuos patraukliais laiko mūsų smegenys. Ir mes čia visiškai nei prie ko.

Tik nesugalvokite realizuoti šio potraukio praktiškai. Nelieskite simpatiško kolegos rankomis. Kitaip visa magija išgaruos.

Leiskite vyrui žiūrėti erotinio turinio filmus

Ir kuo atviresnis kino filmas, tuo geriau. Ne nereikia raukti nosytės ir sakyti, kad jūs esate aukščiau viso šito. Jeigu norite, kad jūsų santuokiniame gyvenime būtų daugiau sekso, reikia iš pradžių prisiminti, kaip juo užsiimama. Aptikote vyrą slapčia žiūrintį nepadorius filmus? Nebarkite jo už padoraus žmogaus vardo nevertą elgesį.

Leidinyje „Sex & Marital Therapy“ pristatyto mokslinio tyrimo autoriai tvirtina, kad porose, kuriose vyras nebijo prisipažinti žmonai, kad žiūri erotinius filmus, moterys savo seksualiniu gyvenimu patenkintos kur kas labiau nei tose šeimose, kuriose stiprioji lytis slepia šį savo pomėgį. O jeigu pora žiūri tokius filmus kartu, jos rečiau patiria stresą ir mažiau jaudinasi dėl savo santykių.

Tik nereikia savęs lyginti su moterimis iš ekrano, juo labiau joms pavyduliauti. Erotinio filmo žiūrėjimas su neištikimybe neturi nieko bendro. Taip, ir galų gale, juk jūs įsimylėjusi savo bendradarbį! Tai praktiškai tas pats. Nekalta svajonė apie tai, kas niekada neišsipildys, ir kaip gerai, kai šalia yra kažkas, iš tikrųjų artimas ir mylimas.

Reikia daugiau miegoti

Jeigu jums nei trupučio nesinori sekso, eikite anksčiau miegoti. Ir miegokite daugiau. Tyrimo autoriai, pristatę pasiektus rezultatus šių metų leidinyje „Journal of Sexual Medicine“, tvirtina, kad papildoma valanda miego sustiprins jūsų lytinį potraukį 14 procentų. Tokią išvadą tyrėjai padarė išnagrinėję 171 moters elgesį. Mokslininkai paprašė jų fiksuoti, kiek jos miega naktį ir nustatyti savo lytinį potraukį sekančią dieną.

Paaiškėjo, kad kuo ilgiau moteris miega, tuo labiau jai norisi sekso. Ir tame, iš esmės, nėra nieko stebėtino – išsimiegojęs žmogus yra pasiruošęs žygdarbiams, o jeigu jis nieko nedaro, tik svajoja valandą ar dvi nusnūsti, tai apie kokį potraukį galima kalbėti?

Paradoksalu, tačiau yra ir tokių žmonių, kurie seksą vadina geriausiu būdu nemigai įveikti. Tokią išvadą padarė Didžiosios Britanijos gydytojai. Prieš kelerius metus šioje šalyje atlikta apklausa parodė, kad kas šeštas Jungtinės Karalystės medikas laikosi nuomonės, kad norint geriau išsimiegoti, prieš miegą reikia pasimėgauti seksu. Apklausos rezultatai buvo skelbti laikraštyje „The Telegraph“.

Tiesa, mokslinio ar medicininio pagrindimo apklausos autoriai nepateikia. Tikėtina, kad gydytojai pasikliovė savo pačių patirtimi. Bet kokiu atveju, miegokite daugiau! Bent jau atrodysite geriau.