Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kaip nesuklysti, rūpinantis savo išvaizda žiemą, pataria kompanijos „Mary Kay“ grožio ekspertė Jelena Liaudinienė.

1 klaida – veido prausimui naudoti įprastą muilą

Gausiai putojantis ir džiovinantis muilas yra priešas nr. 1 jūsų veido odos hidrolipidinei plėvelei, kuri palaiko gražią odos išvaizdą. „Žiemą tiek patalpose, tiek lauke oras yra gerokai sausesnis nei kitais metų laikais, todėl odai reikia papildomo drėkinimo. O tokios priemonės kaip muilas veikia priešingai – pažeidžia epidermio sluoksnį ir odą išdžiovina“, – sako Jelena. Ji pataria rinktis veido prausiklius, sudėtyje neturinčius odą džiovinančių ingredientų.

2 klaida – makiažo pagrindu padengti pleiskanojančią odą

Joks makiažo pagrindas nepaslėps išsausėjusios odos. Priešingai, makiažo pagrindu padengus sausą, pleiskanojančią odą, ji atrodys dar blogiau. Norėdamos, kad veido oda atrodytų lygi ir glotni, reguliariai naudokite specialų šveitiklį, kuris efektyviai pašalins išsausėjusį ir šerpetojantį odos sluoksnį. Nakčiai naudokite drėkinamąjį ir maitinamąjį naktinį kremą. Žiemą grožio ekspertė pataria rinktis drėkinamąjį makiažo pagrindą, kuris neleis odai išsausėti visą dieną.

3 klaida – lūpoms naudoti tik įprastą blizgį ar lūpų dažus

Lūpos – viena iš greičiausiai šalčio paveikiamų veido dalių, todėl labai svarbu žiemą joms skirti tinkamą dėmesį – kaskart prieš einant į lauką lūpas patepti balzamu. Tačiau svarbu žinoti, kad ne kiekvienas lūpų balzamas spaudžiant šaltukui išlaikys jūsų lūpas minkštas ir glotnias. Renkantis lūpų balzamą žiemai reikėtų vengti priemonių su „dilgčiojimo“ efektu, nes šaltyje lūpoms užkrausite dvigubą darbą – jos ne tik turės apsisaugoti nuo šalčio, bet ir reaguoti į „dilgčiojimo“ efektą. Lūpas žiemą geriausiai apsaugos net tik drėkinančių, bet ir maitinančių ingredientų turintys balzamai.

4 klaida – pamiršti apsaugą nuo saulės

Nesuklyskite – ir žiemą jus pasiekia saulės spinduliai, nors jų šilumos ant skruostų ir nejaučiate. Jūsų oda ultravioletinius spindulius ne tik jaučia, bet ir sugeria. Siekiant kuo ilgiau išsaugoti odos jaunystę, nuo žalingų ultravioletinių spindulių ją būtina saugoti ir žiemą. Tam visiškai pakanka rinktis kasdienį drėkinamąjį kremą su SPF 30 filtru nuo UVA ir UVB spindulių.

5 klaida –  manyti, kad žiemą rankoms pakanka pirštinių

Žinoma, pirštinės – pirmoji ir pagrindinė rankų apsaugos nuo šalčio priemonė, tačiau jos neužtikrins, kad rankų oda būtų švelni ir glotni it šilkas. Nepamirškite skirti laiko ir rankų grožio procedūroms. „Mary Kay” ekspertė Jelena pataria rankomis pasirūpinti paprastais trimis žingsniais: pirmiausiai suminkštinti išsausėjusį epidermį, tada rankas nušveisti specialiu šveitikliu, kuris lengvai pašalins negyvas ląsteles ir išlygins odą, galiausiai rankas patepti kremu, kuriame būtų gausu glicerino ir vitamino E.

6 klaida – rinktis itin ryškų makiažą

Ryškios spalvos – tinkamas būdas išsiskirti pavasarį, kai pražysta visa gamta. Tačiau žiemą makiažas turėtų būti saikingesnis, nebent jums tam tikra proga reikia išsiskirti iš minios. „Žiemą itin madingai atrodysite, pasirinkusios baklažanų spalvos vokų šešėlius. Lūpas paryškinkite vintažine spalva – prigesintos vyšnios ar prinokusios slyvos,“ – pataria Jelena.

„Mary Kay®“ nuotr.

7 klaida – šiurkščias pėdas slėpti žieminiuose batuose

Žieminių batų atsisakyti tikrai nereikia, atsisakykite šiurkščių ir suskirdusių pėdų. Jeigu visą žiemą tinkamai rūpinsitės jomis, atšilus orui drąsiai galėsite šokti į basutes. Užtenka pėdoms skirti dėmesio kartą per savaitę. 15 min. pamirkykite kojas šiltame muiliname vandenyje, nušveiskite suragėjusią pėdų odą, patepkite specialiu pėdų kremu, kuris suminkštintų odą ir užgydytų įtrūkimus. Naktį mūvėkite medvilnines kojines. 

8 klaida – siekti vasariško įdegio

Vasara ir įdegis – vienas neįsivaizduojamas be antro. Nieko blogo norėti ir žiemą atrodyti tarsi po saulės vonių, svarbiausia – nepersistengti. Grožio ekspertė rekomenduoja žiemą savaiminio įdegio kremą naudoti kartą per savaitę, kad būtų palaikomas natūralaus įdegio efektas. Kūnas ir veidas įgaus natūralaus švytėjimo ir neatrodysite tarsi būtumėte išėjusios į pūgą su bikiniu. 

9 klaida – vandeniui atsparią kosmetiką taupyti vasarai

Vandeniui atsparus blakstienų tušas ir akių kontūro pieštukas – makiažo priemonės, kurios turėtų rasti vietą jūsų kosmetinėje visus metus. Žiemą pūstelės stiprus vėjas ar paspaus šaltukas – ir visas grožis nuo akių nutekės jūsų skruostais kartu su ašaromis. Tačiau nepamirškite, kad vandeniui atsparus tušas yra agresyvesnis nei įprastas, todėl nepamirškite savo blakstienų palepinti atstatomosiomis priemonėmis.

10 klaida – nesirūpinti kūno linijomis, nes pavasaris dar toli

Pavasaris ateis greičiau, nei tikitės, todėl pradėkite jam ruoštis iš anksto. Kūno linijas dailinančias priemones reikėtų pradėti naudoti iki trumpų sijonų sezono likus bent mėnesiui. „Oda kaip ir raumenys turi atmintį, tad ją pradėkite „treniruoti“ iš anksto. Maksimalų rezultatą pasieksite tik nuosekliai diena iš dienos rūpindamosi savo kūno linijomis. Odai reikia laiko persiorientuoti į veikliųjų medžiagų užkoduotą informaciją. Tai neįvyksta per dieną, nes odos ląstelių regeneracijos ciklas trunka 28 dienas“, – moko grožio ekspertė Jelena

ROMANTIKA KVEPIANTIS KONKURSAS

ATSAKYK Į PAPRASTĄ KLAUSIMĄ IR LAIMĖK kvapnų kūno kosmetikos rinkinį: dušo želę bei kūno losjoną

Apdovanosime net 3 dalyves!

APIE PRIZĄ: „MARY KAY®“ romantiško polėkio įkvėpsianti dušo želė 
ir kūno losjonas „Thinking of love“ (rinkinio vertė 39 €). 

Konkurso trukmė: 2015 m. sausio 29vasario 16 d. Pasibaigus konkursui, 3 laimėtojus išrinks 5braskes.lt portalo redakcija.

KONKURSO LAIMĖTOJAI:

Marija Stankevičiūtė;

Ilona D.;

Smiltė Andriūnaitė.

Dėl laimėjimo parašykite mums laišką el. paštu: info@5braskes.lt