Neatsiejama holivudinės šypsenos dalis yra balti dantys. Gražūs žmonės su nepriekaištingai baltais dantimis šypsosi mums iš žurnalų viršelių, reklaminių lentų, televizorių ekranų ir kitų žiniasklaidos priemonių. Ar įmanoma turėti tokius baltus dantis? Taip, visiškai nesudėtingi metodai gali pabalinti jūsų dantis ir apsaugoti nuo geltonavimo.

Štai čia kelios gudrybės, kurios leis aplinkinius akinti plačia šypsena visur ir visada.

Apsaugokite dantis vazelinu. Mokykitės iš žymiausių modelių - eidamos į vakarėlį ištepkite dantis bespalviu vazelinu ir tik tuomet dažykitės lūpas. Taip išvengsite lūpdažio dėmių ant dantų. Jis taip pat sukuria apsauginį barjerą nuo maisto ir vyno dėmių. Juk pamėlę dantys grožio nepriduoda.

Tepk dantis soda. Dantų balinimas kepimo sodos ir druskos mišiniu yra vienas populiariausių būdų, naikinančių įvairias dėmes ar parudavimus, atsiradusius ant dantų. Soda taip pat padės panaikinti bakterijas, kurios apneša dantis akmenimis ir sumažina rūgščių žalą emaliui. Naudoti sodą balinimui yra vienas iš saugiausių būdų. Jums tereikia pasidaryti druskos ir sodos mišinį ir juo švelniai patrinti dantenas ir dantis.

Gerkite vandenį. Raudonasis vynas yra ne vienintelis dailios šypsenos priešas. Baltojo vyno rūgštis taip pat gali pažeisti emalį, todėl dantys tampa silpni ir lengvai pažeidžiami ėduonies. Norint sumažinti daromą žalą, reikia po vyno atsigerti vandens. Jis neutralizuoja rūgštis ir apsaugo dantis.

Gerkite per šiaudelį. Vartojant kavą, juodą arbatą, raudoną vyną ir kokakolą, dantys patamsėja arba ant jų atsiranda dėmių. Jei negalite gyventi be šių gėrimų, turėtumėte vengti tiesioginio kontakto su dantimis, pvz. gerkite naudodamos šiaudelį.

Tinkamai dažykite lūpas. Tinkamai pasirinkta lūpų dažų spalva neišryškina dantų pageltimo. Vyšniniai ir raudono vyno atspalviai paryškina lūpas, o dantys atrodo baltesni. Jei dantys pageltę, reiktų vengti ryškių rožinių atspalvių.

Valgykite daržoves. Tokios daržovės, kaip salierai, morkos, brokoliai ir agurkai, yra tarsi tūkstančiai mažų dantų šepetėlių. Valgant šias daržoves, išsivalo sunkiai pasiekiamos dantų vietos.

Nepiknaudžiaukite peroksidu. Burnos skalavimas peroksidu puikiai balina dantis, todėl šis būdas ypač populiarus. Nepamirškite, jog didelės koncentracijos peroksidas gali pakenkti dantims. Į stiklinę įpilkite vandens ir kelis lašus peroksido. Šiuo tirpalu skalaukite burną. Per dažnas šio tirpalo vartojimas gali pakenkti dantenoms, jos gali tapti labai jautrios.