Tyrėjai iš Misūrio universiteto Kolumbijoje išspausdino tyrimą leidinyje „Addiction Research & Theory“, kuriame aprašyta, jog žmonės į alkoholį reaguoja įvairiai.

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

Tyrime dalyvavo 374 asmenys. Tyrėjai išskyrė keturis geriančiųjų tipus ir pavadino juos literatūros ir popkultūros personažų vardais: Mere Popins, Ernestu Hemingway, Išprotėjusiu profesoriumi ir misteriu Haidas.

Didžiausią grupę – apie 40 proc. sudarė Ernesto Hemingway tipas. Jis pavadintas rašytojo, kuris buvo pagarsėjęs tuo, kad gali išgerti didžiulį kiekį viskio ir nepasigerti. Tyrimo duomenimis, šio tipo atstovų elgesys pasigėrus nepasikeičia.

Merės Popins tipo atstovai priešingai – beveik 100 proc. atitinka M. Popins iš 1964 m. filmo personažą – nuo alkoholio jie tampa švelnesni, laimingesni.

Išprotėjusio profesoriaus tipas, pavadintas akademiko, kurį įkūnijo Eddie Murphy‘is, vardu. Šie žmonės – intravertai, kurie išgėrę labai pagyvėja, atskleidžia gyvesnę, socialesnę savo pusę.

Galiausia – misterio Haido tipas. Šie lėbautojai alkoholio paveikti tampa mažiau atsakingi, mažiau intelektualūs ir priešiškesni.