ŽALIOSIOS ARBATOS IR BALTOJO MOLIO KAUKĖ

Žalioji arbata švelniai nuvalys odą, pamažu šalins juodus taškelius, o arbatmedžio aliejus padės odai atsigauti ir apsaugos nuo galimo uždegimo. Baltasis molis žinomas savo savybėmis ištraukti iš porų visokį šlamštą.

Reikės: 1 pakelio žaliosios arbatos, 0,5 šaukštelio arbatmedžio aliejaus, 2 šaukštelių baltojo molio.

Paruošimas. Užpilkite arbatos pakelį karštu vandeniu, palaikykite 2-3 minutes, ištraukite pakelį ir leiskite arbatai atvėsti iki kambario temperatūros.

Pakelį praplėškite ir 1 šaukštelį žolių sumaišykite su baltuoju moliu ir arbatmedžio aliejumi, paskui atskieskite kaukę žaliąja arbata iki skysto kremo konsistencijos.

Tepkite kaukę storu sluoksniu ant nosies bei kitų veido vietų, uždenkite polietileno plėvele, kad sustiprintumėte veikimą, ir leiskite išdžiūti.

Nuplaukite kaukę po 20-30 minučių dušo žele ir minkšta kempinėle, paskui nuvalykite odą poras sutraukiančiu toniku ir patepkite lengvu drėkinamuoju kremu.

Nuotr. Fotolia

ALIEJAUS KAUKĖ

Įsitikinsite, kaip vieni riebalai tirpina kitus riebalus, susikaupusius odos porose.

Reikės: 2 šaukštelių vynuogių kauliukų aliejaus, 0,5 šaukštelio arbatmedžio aliejaus, 3-4 lašelių citrinos eterinio aliejaus.

Paruošimas. Vynuogių kauliukų aliejų pamažu pašildykite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, paskui supilkite kitus ingredientus.

Užtepkite aliejinę kaukę ant švarios ir sausos nosies odos ir laikykite 20-30 minučių, paskui nuvalykite kosmetine servetėle, toniku be spirito.

Nuotr. Shutterstock

CITRINŲ, PAPAJOS IR MEDAUS KAUKĖ

Reikės: 1/3 stiklinės šviežiai spaustų citrinų sulčių, 2 šaukštų medaus, papajos (arba moliūgo) košelės, kukurūzų miltų arba krakmolo.

Paruošimas. Citrinų sultyse ištirpinkite medų, jame suvilgykite vatos diskelius ir dėkite ant inkštirais nusėtų vietų. Kai diskeliai apdžius, vėl suvilgykite. Taip kartokite 3-4 kartus, atsižvelgdamos į odos jautrumą, tada odą nuplaukite. Galima tuo tirpalu valyti odą, leisti nudžiūti ir vėl valyti. Rinkitės, kuris variantas jums patogesnis.

Tada sumaišykite papają su kukurūzų miltais ir įpilkite šiek tiek medaus-citrinų košės. Kaukė bus tiršta. Laikykite ant veido 5-10 minučių, paskui nuplaukite vandeniu. Paskutiniai žingsniai - tonikas ir drėkinamasis kremas.