32-ejų londonietė, kurią į Didžiąją Britaniją atvedė meilė, jau daugiau nei pusę metų čia sėkmingai vysto savo konditerijos ir kepinių verslą.

Gyvenimas svetur Giedrei ne naujiena. Būdama 19-kos ji pirmą kartą išvyko į saulėtąją Italiją, kur įsidarbino duonos kepyklėlėje. Vėliau sekė darbas vieno didžiausių šios šalies restoranų tinklo „Fratelli la Buffola“ įmonėje. Tačiau atidavusi apie šešerius metus Italijai, mergina nusprendė grįžti į Lietuvą, vėliau persikraustė į Didžiąją Britaniją.

„Aplinka, atmosfera, oras – viskas Anglijoje priminė Lietuvą. Ne vieną kartą anksti rytą tekant saulei, važiuodama į darbą, esu sau pasakiusi: „Kaip man čia gera“. Tai mano antrieji namai, – džiaugiasi Giedrė.

Dviejų vaikų mama per motinystės atostogas ėmėsi įgyvendinti seną svajonę – turėti savo kepinių verslą. Tad Giedrė, užmigdžiusi mažylį, savo namų virtuvėje kepa tortus bei dekoruoja konditerijos gaminius.

Išbandė ne vieną sritį

Konditerė įsitikinusi, kad kiekvieno gyvenime saldumynai visada buvo ir bus, gal ne visada tiesiogiai. 

„Mama ir močiutė kepdavo įvairius skanumynus, o aš joms padėdavau – valgydama žalią tešlą, – šypsodamasi prisimena Giedrė.

Tačiau, pasak londonietės, idėją pradėti savo konditerijos ir kepinių verslą Didžiojoje Britanijoje, jai pasufleravo Napoleono Hillo knyga „Mąstyk ir būk turtingas.

Visą Giedrės istoriją skaitykite Londonietėje.