Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Tokia figūra nebūtų aukštinama ir visai neseniai – 1960–1970 metais. Tuomet suknelės susitraukė, kad tiktų taip trokštamai berniukiškai figūrai, moterys masiškai svajojo apie mažesnę krūtinę ir siauresnius klubus.

Grožio standartai moteris lydėjo visais amžiais. Tai jos spaudėsi į korsetus, nepataisomai paveikdamos savo vidaus organus, tai bandė priaugti papildomų kilogramų, kad būtų paimtos į žmonas (taip elgėsi Renesanso laikais), tai vertino tik vyrišką minimalizmą (septintasis dešimtmetis, su kuriuo atėjo ir feminizmo judėjimas). 

Kokios moterys šiandien giriamos dėl savo figūros? Žvilgtelėkite į didelį garsenybių desantą. Nors nemažai „vieno tipažo“ merginų, tačiau išskirtinumas vis labiau vertinimas. Aišku, šiais laikais pasiekti idealų grožį tapo daug paprasčiau nei prieš 3000 metų. Plastikos chirurgai be atvangos kuria „tobulas“ moteris.