Modeliavimas yra idealus būdas norinčioms atsikratyti veido putlumo, pabrėžti skruostikaulius ir nuotraukose atrodyti puikiai. Turėdama vos kelias priemones galėsite greitai suformuoti idealesnį veidą ir kaipmat atrodyti patraukliau.

Reuters/Scanpix nuotr.

Kad galėtumėte patobulinti veido formą, pirmiausia reikėtų pasirūpinti tinkamomis priemonėmis. Grožio prekių parduotuvėse galite įsigyti specialių modeliavimo palečių - tiek kreminės konsistencijos, tiek primenančių kompaktinę pudrą.

AP/Scanpix nuotr.

Tačiau tokios paletės yra ne pigios, alternatyva gali tapti elementari kompaktinė pudra - viena šviesesnė, kita tamsesnė. Atminkite, jog atspalviai neturi būti itin kontrastingi. Kad sukurtumėte natūraliai suformuoto veido efektą, rinkitės jūsų odos spalvai artimus atspalvius: 1-2 tonais šviesesnį ir 1-2 tonais tamsesnį.

Sipa Press/Scanpix nuotr.

Šviesinamas vietas ties paakių zona galite patepti ir specialiomis šviesą atspindinčiomis priemonėmis. Šios veidui suteiks jaunatviškumo ir sveiko spindesio. Tačiau svarbu jų nepadauginti, kad veidas neatrodytų tarsi išpieštas perlamutriniais šešėliais. Skruostikaulių zoną galite akcentuoti bronzatu, šį taip pat reikėtų naudoti saikingai - priešingu atveju veidas atrodys nenatūraliai ir juokingai.

OVALAS

Ovalo formos veidas atrodo itin harmoningai, tiek viršutinė, tiek apatinė jo dalys yra panašios (kaktos zona kiek platesnė). Modeliavimo čia reikės nedaug, nes būtent taisyklingas ovalas yra vadinamas tobula veido forma.

Shutterstock nuotr.

ŠIRDELĖ

Širdele vadinama veido forma, kai kaktos zona yra pastebimai platesnė nei apatinė veido dalis. Modeliavimo esmė - siaurinti viršutinę veido dalį ir platinti apatinę.

Shutterstock nuotr.

KVADRATAS

Kvadratinei veido formai būdingas griežtumas, ypač apatinio žandikaulio dalyje. Šiuo atveju veido modeliavimu reikėtų suteikti veidui švelnumo, sukurti ovalenės formos įspūdį.

Shutterstock nuotr.

APSKRITIMAS

Dažniausiai tai putlesni veidai, kurių forma išsiskiria apvalumu. Modeliavimas padės sukurti plonesnio ir ilgesnio veido efektą bei atsikratyti putlumo ties skruostais.

Shutterstock nuotr.