Avokadų kaukė

Ši kaukė ypač tinka išsausėjusiems plaukams, nes avokadai ne tik maitina, bet ir puikiai drėkina, padeda plaukams atsinaujinti.

Reikės:

* 1/2 avokado
* 1/3 stiklinės pieno
* 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus

Nulupkite avokadą ir pusę jo sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į avokadų masę supilkite trečdalį stiklinės pieno ir šaukštelį aliejaus, viską gerai išmaišykite. Ištepkite kauke sausus plaukus, pradėkite nuo šaknų. Kai visi plaukai bus ištepti, apsukite juos šiltu rankšluosčiu ir palaukite 20 minučių. Po procedūros plaukus perskalaukite šiltu vandeniu, nusausinkite rankšluosčiu ir leiskite natūraliai išdžiūti.
Avokadai puikiai drėkina plaukus

Kiaušinių kaukė

Kiaušiniai naudingi plaukams, nes juose gausu naudingųjų medžiagų: baltymų, riebiųjų rūgščių, kalio, vitaminų A, D ir B12, taip pat kalcio. Po šios kaukės plaukai taps itin žvilgūs ir švelnūs it šilkas.

Reikės:

* 1 kiaušinio
* 1/2 stiklinės pieno (jei plaukai ilgi, reikės 1 stiklinės)
* šlakelio citrinų sulčių
* 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus

Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Trynį gerai išplakite, į jį supilkite pieną ir alyvuogių aliejų, viską gerai išmaišykite. Įspauskite šiek tiek citrinų sulčių, masę išplakite elektriniu arba rankiniu plaktuvu. Plaukus ištepkite kauke nuo šaknų iki galiukų, ilgėliau pamasažuokite skalpą. Užsimaukite dušo kepuraitę arba apvyniokite galvą maistine plėvele, tuomet rankšluosčiu ir palaukite 15-20 minučių. Po procedūros perskalaukite plaukus drungnu vandeniu, reikėtų ištrinkti galvą drėkinančiu šampūnu, kad pašalintumėte visus kaukės likučius.

Patarimas

* Sausiems plaukams naudokite kiaušinio trynį
* Riebaluotis linkusiems plaukams naudokite tik kiaušinio baltymą
* Normaliems plaukams naudokite visą kiaušinį (ir baltymą, ir trynį)
Kiaušiniuose gausu naudingųjų medžiagų