Lai šį kartą kopūstai pabūna dėmesio centre ir tampa pagrindiniu patiekalu. O jie to tikrai nusipelnė, nes gali tapti jūsų pietų ar vakarienės pažiba. Lengvai paruošiami, sotūs ir skanūs kotletukai patiks tiek mėsėdžiams, tiek vegetarams. O garnyru ši kartą tegul būna grikių arba bulvių košė.

Reikės:
1 vidutinio dydžio kopūsto,
2 svogūnų,
5 šaukštų aliejaus,
6 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
2 kiaušinių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Kopūstą supjaustykite į 4-6 dalis ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvarvinkite ir sumalkite mėsmale. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite aliejuje.

Į kopūstų košę dėkite 4 šaukštus džiūvėsėlių, pakepintus svogūnus, prieskonius ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai sumaišykite ir iš gautos masės suformuokite kotletukus, juos apvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose.

Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol kotletukai gražiai apskrus. Nepamirškite pavartyti!

Skanaus!

Shutterstock nuotr.