Portalas SexyWeek rašo, kad neseniai mokslininkų atliktas tyrimas parodė, jog tie vyrai, kurie jaučia konkurenciją, geba ilgiau mylėtis su moterimi nei tie stipriosios lyties atstovai, kurie dėl savo statuso jaučiasi ramūs.

Tokias išvadas mokslininkai padarė, stebėdami drozofilas (paprastąsias vaisines museles). Jų patelės paprastai turi keletą partnerių. Tokiu būdu patinams, kad užkariautų patelę, atsiranda motyvacija - būti geresniam meilužiui, kad būtent jis galėtų apvaisinti patelę.

Kažin ar muselės taip jau giliai mąsto, tačiau gamtos instinktai veikia. Panašios išvados gautos ir stebint įvairias gyvūnų rūšis.

Kaip teigia Liverpulio universiteto mokslininkai, toms gyvūnų rūšims, kurioms būdingi monogaminiai santykiai, patinas, jei jis jaučia konkurenciją, išgyvena savotišką paranoją, kuri leidžia jam lytinį aktą pailginti beveik du kartus (93 proc.) - visa tai iš baimės, kad jo patelė bus apvaisinta kito patino sperma.

Tyrėjų nuomone, kažkas panašaus vyksta ir vyro bei moters santykiuose. Vyras, ypač pavydus, niekada negali būti tikras, kad jo draugė neturi „atsarginio varianto", todėl ta nerimo būsena padidina jo reprodukcijos galią. Paranojiškai pavydūs vyrai dažnai yra nesugyvenamo charakterio, tačiau geri meilužiai, sakoma tyrime. Dabar mokslininkai nori išsiaiškinti pavydo priežastis ir rasti būdą, kaip su tuo pavydu kovoti.

Pavydas vyrus skatina ilgiau mylėtis, o moteris veikia kitaip - jas akina tiesiogine to žodžio prasme.

Pavydas taip stipriai emociškai paveikia moterį, kad pablogina jos regėjimą, rašo Rambler.ru. Tyrimo metu moterims kompiuterio ekrane buvo pateikti gražūs panoraminiai vaizdai, besikeičiantys su ne tokiomis maloniomis akiai fotografijomis. Moterims reikėjo tuos vaizdus sugrupuoti. Atliekant eksperimentą, šalia moters sėdėjo jos partneris, kuris vertino savo kompiuteryje kitų moterų patrauklumą.

Eksperimento rezultatai parodė štai ką: kuo moteris jausdavo didesnį pavydą, tuo didesnį atstūmimą joms sukeldavo nemalonūs vaizdai ir tuo blogiau susidorodavo su gražių panoraminių vaizdų atranka.

„Emocijos žmogų gali paveikti taip, kad sutrikdo normalų aplinkos priėmimą ir adekvatų vertinimą", - sako mokslininkai.