Svarbiausias pyrago akcentas, kurį siūlo Bake’n’Rock, – visos sodo uogos, gėlių žiedlapiai ir netgi gražios piktžolės. 

Rezultatas nestebins ir šeimos narius, ir svečius - žaismingas, spalvingas bei labai gardžiai atrodantis skanėstas. 

Tegul kulinariniai eksperimentai prasideda!

REIKĖS:

360 g varškės (patartina naudoti neriebią);

250 ml natūralaus jogurto;

200 ml plakamosios grietinėlės;

120 g cukraus;

25 g maltų aguonų;

80 ml pieno;

20 g želatinos;

1 citrinos nutarkuotos žievelės;

pusės citrinos sulčių.

PAGRINDUI:

180 g avižinių sausainių;

100 g sviesto (jei norite traškesnio pagrindo, naudokite šiek tiek mažiau);

PAPUOŠIMUI:

įvairių sodo uogų ir gėlių žiedlapių;

GAMINIMAS:

Sausainius susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki trupinių ir supilti į juos lydytą sviestą, išmaišyti iki vientisos tirštos tešlos masės. Paruoštą trupinių masę paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos 24 cm torto formos (jei norite lygių pyrago kraštų, dėkite tik ant dugno). Torto pagrindą pusvalandžiui palikite šaldytuve, kad sustingtų.

Trintas aguonas įmaišyti į pieną, kaitinti iki virimo ir palikti ataušti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti.

Varškę elektriniu maišikliu ar virtuvės kombainu išsukti su paprastu cukrumi ir jogurtu, tada supilti ataušusias aguonas su pienu, smulkiai įtarkuoti citrinos žievelę. Į išbrinkusią želatiną supilti pusės citrinos sultis ir šildant ją ištirpinti bei supilti į varškės masę.

Grietinėlę išplakti iki standumo ir išmaišyti į pradedančią stingti varškės masę. Tiesą, vasarą rekomenduojama grietinėlę prieš plakant palaikyti šaldiklyje bent 5 min. Paruoštą torto masę supilti ant sustingusio torto pagrindo ir pastatyti kelioms valandoms ar per naktį į šaldytuvą.

Sustingusį tortą išimti iš torto formos ir apdėlioti uogomis, žiedlapiais ar piktžolėmis. Leiskite pasireikšti fantazijai!

SKANAUS!

Kitiems eksperimentams galite naudoti jogurtą su uogomis ar vaisiais, taip gausite ir kitokią spalvą.

Recepto autorius - Bake’n’Rock. Daugiau skanių ir gražių idėjų rasi ČIA.