Daugelis mano, kad vienintelis būdas, norint atjaunėti bent keliais metais – plastikos chirurgija. Tačiau neseniai mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad yra daug mažiau streso reikalaujantis ir visai neskausmingas būdas nusimesti kelių metų naštą nuo savo veido. Tyrimo organizatoriai teigia, kad užtenka plačiai nusišypsoti, kad veidas įgautų jaunatviškumo ir žmogus atrodytų nuo dviejų iki ketverių metų jaunesnis.

Eksperimente savanoriškai dalyvavo net 2000 moterų, kurių amžius tarp 28 ir 69. Buvo įvertintos trys jų veido mimikos: neutrali, laiminga ir liūdna. Visi eksperimento dalyviai nufotografuoti, o jų atvaizdus vertino mokslininkai ir atsitiktiniai apklaustieji.

Nuotr. Shutterstock

Pastebėta natūrali seka, kad laiminga veido mimika atrodo jauniau nei neutrali, o neutrali jauniau nei nelaiminga. Psichologas Mirjama Akhtar (vienas iš eksperimento organizatorių) teigia, kad viskas labai paprasta ir aišku, nes laimingas žmogus visada atrodys patrauklesnis, simpatiškesnis, draugiškesnis, o būtent geros emocijos ir yra jaunystės paslaptis. 

O mes primename, kad šypsena – tai ir puiki veido raumenų mankšta, lėtinanti raukšlių susiformavimą. Brangios moterys, dovanokite aplinkiniams savo šypsenas ir džiaukitės nusimetusios kelių metų naštą!

Neutralias moterų veido mimikas pamatysite ČIA

Nelaimingas moterų veido mimikas pamatysite ČIA.

Laimingas moterų veido mimikas pamatysite ČIA.